Piteşti: Au început negocierile pentru mărirea salariilor la Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii uzinei Dacia vor salarii mai mari
Angajaţii uzinei Dacia vor salarii mai mari

Sindicatele şi conducerea au intrat de ieri la negocieri şi vor termina rundele săptămâna viitoare. Angajaţii speră ca salariile să li se mărească de la începutul acestui an.

Fie criza cât de rea, nu se resimte la Dacia! Acesta pare să fie imnul angajaţilor celei mai profitabile firme din judeţul nostru.

După ce au încheiat anul cu un bilanţ pozitiv, în 2010 fiind vândute 348 723 de maşini, cu 12% mai mult faţă de 2009, muncitorii vor acum o răsplată pentru eforturile depuse.

Ieri, au debutat negocierile dintre Sindicatul Automobile Dacia (SAD) şi reprezentanţi din conducerea companiei în privinţa contractului colectiv de muncă, negocieri care se vor întinde pe o perioadă de aproape o săptămână.

Vor salarii mai mari cu 300 de lei

„Se analizează documentele financiare, pentru a vedea dacă cererile noastre pot fi susţinute. S-au ales echipele de negociatori şi cel mai probabil săptămâna viitoare vă putem spune cu exactitate la ce rezultat am ajuns. Cert este că noi vom face tot posibilul pentru a satisface cerinţele colegilor”, ne-a spus Ion Iordache, vicelider al SAD.

Deşi liderii s-au ferit să dea publicităţii revendicările, surse din interiorul companiei ne-au confirmat că angajaţii vor o majorare salarială de 300 de lei, în două tranşe. Prima, de 100 de lei, care să intre în vigoare de la 1 ianuarie, iar cea de-a doua de 200 de lei net care ar urma să intre în buzunarele angajaţilor de la 1 iunie.

Negocierile contractelor colective de muncă au loc la începutul fiecărui an, încă din 1991. În 2010, salariile tuturor angajaţilor au fost majorate  tot cu 300 de lei. Prima dată, în ianuarie, ei au primit câte 220 de lei, iar de la 1 aprilie le-au mai fost umflate portofelele cu încă 80 de lei.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite