Au început lucrările de refacere a Transfăgărășanului pe porțiunea afectată de alunecări de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba de o lucrare în regim de urgenţă pentru limitarea extinderii alunecării, precum şi lărgirea carosabilului pe malul drept, iar circulația ar putea fi reluată în 15 zile, cel puțin pe o bandă de mers.

Vineri, au demarat lucrările pentru refacerea porţiunii DN7 C afectata de o alunecare de teren la kilometrul 64, intersecţia cu drumul Moliviș, anunță Instituția Prefectului Argeș.

Este vorba de o lucrare în regim de urgenţă pentru limitarea extinderii alunecării, precum şi lărgirea carosabilului pe malul drept, aşa încât circulaţia pe DN 7C să poată fi reluată, provizoriu,  pe o bandă de mers.

Lucrarea a fost cuprinsă în lista lucrărilor accidentale cu finanţare din transferuri de la bugetul de stat pentru lucrări de întreţinere, prin redistribuirea fondurilor.

Lucrarea propriu- zisă constă în montarea a 40 de minipiloţi, pe o lungime de 630 de metri liniari, fiind executată de societatea S.C. RMR Curtea de Argeş.

Lucrările sunt preconizate a se finaliza în 15 zile, ritmul acestora putând fi influenţat de condiţiile hidrometeorologice.

Pe acestă zonă a DN7 C se află în curs de desfăşurare la CNADNR - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti o procedură de achiziţie de lucrări, prin cerere de ofertă, pentru consolidarea întregului tronson de drum afectat de alunecarea de teren.

Drumul Național 7 C, Transfãgãrãșan din Argeș s-a închis complet, în zona barajului Vidraru, pe 18 mai. Cauza a constituit-o o alunecare de teren care punea în pericol circulaţia rutieră

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite