Au început Zilele Municipiului Pitești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până pe 29 mai, la Pitești se defășoară Zilele Minicipiului. Sâmbătă, orașul împlinește 623 de ani de la prima sa atestare documentară, însă mainfestările dedicate aniversării au început deja.


 Astăzi au luat startul trei competiții sportive : Cupa Municipiului Pitesti la fotbal (pe terenul din Ștrand),  Cupa Municipiului Pitesti la handbal (la Școala nr. 4 și Școala nr. 13) și Cupa Municipiului Pitești la volei (la Școala nr. 16 și la Colegiul Național I.C. Brătianu).

Toate cele trei concursuri își vor desemna câștigătorii vineri. Joi va începe Cupa municipiului Pitesti la street ball (18-22 mai) iar pe 21 mai sunt programate Crosul Municipiului Pitești, Cupa Municipiului Pitești la kaiac-canoe și Cupa Municipiului Pitești la Radioamatorism. Manifestările sportive vor continua și săptămâna viitoare.

Mâine - evenimente culturale
Tot cu prilejul Zilelor Municipiului,  marți, de la ora 10.00, la Universitatea Constantin Brâncoveanu va  avea loc Simpozionul International  Statul și Administrația Publică iar de la ora 16.00 , la Centrul Cultural Pitești este programată lansarea revistei Document “Restituiri “. Tot mâine, însă de la  la ora 17.00 la Casa Cărții va  avea loc vernisajul expoziției de pictură „Armonie și Vise”.
 
 Parade, slujbe și concerte

Vineri, pe scena din Piața Primăriei vor urca,  pe lângă ansamblurile și formațiile locale,  trupele Hi-Q si Bosquito.

Pe 21 mai, în ziua cea mare, piteștenii sunt așteptați în Piața Primăriei,  la Parada vehiculelor de epocă
 
“De la ora 12.30, tot în Piața Primăriei,  vom avea o slujba religioasa închinată Sfinților împărați „Constantin și Elena”, patronii  spirituali ai municipiului Pitești iar de la ora 14.00 se va desfășura o altă slujbă , de sfințire a izvorului cu apă potabilă  din b-dul  Nicolae Balcescu. De la ora 17 va începe o demonstrație de arte marțiale iar seara vom avea spectacol!”, anunță primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc.






Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite