Au făcut senzaţie cu o firmă de pompe funebre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Colegiul Economic Maria Teiuleanu, practica e de bază. Elevii  şi-au înfiinţat firme de exerciţiu pentru ca mai târziu să-şi deschidă propriile lor afaceri .Firma lor de pompe funebre  s-a întors cu două premii I  din  Bulgaria,  de la cea de-a a XIII-a ediţie a Târgului Internaţional al Firmelor de Exerciţiu.

 La Colegiul Economic  Maria Teiuleanu, elevii sunt pregătiţi pentru viaţa reală. În 2003,  unitatea  a devenit, în urma unei  selecţii naţionale, şcoală pilot  pentru implemntarea  conceptului de firmă de exerciţiu, iar de atunci elevii învaţă să-şi dezvolte spiritul antreprenorial.

“Elevilor li se oferă  un mediu atractiv şi  interactiv de învăţare şi oportunităţi de punere în aplicare a ideilor de afaceri şi au libertate de exprimare, de decizie şi acţiune.  Practic, îşi înfiinţează propriile firme , se împart în departamente,  intră în reţeaua firrmelor de exerciţiu şi încep să facă comerţ. Bineînţeles, banii şi mărfurile sunt virtuale .  Ei se ocupă  de tot, de la actul constitutiv până la  bilanţ”, spune Mădălina Stancu, coordonaatoarea uneia dintre echipele de elevi ai  Colegiului Economic  Maria Teiuleanu.
La sfârşitul lunii trecute, două dintre firmele de exerciţiu  ale colegiului piteştean  au participat,  alături de alte nouă firme din România , la  cea de-a XIII-a ediţie a Târgului Internaţional al Firmelor de Exerciţiu desfăşurat  la Plovdiv, în Bulgaria,  tîrg organizat de Ministerul Educaţiei şi Stiinţei din Bulgaria şi de Centrala Coordonatoare a Firmelor de Exerciţiu din Bulgaria  în cadrul  proiectului internaţional „ECONET – Reţeaua firmelor de exerciţiu”.

 Cei  mai buni
 SWEET DREAMS, firma lor de pompe funebre şi SMART TEAM cealaltă firmă, cu profil de agroturism, au concurat cu  98 de firme de exerciţiu din întreaga Europă. Elevii de la „Maria Teiuleanu” au purtat discuţii de afaceri (în engleză şi franceză), au negociat şi  au încheiat contracte, au efectuat tranzacţii şi decontări, au participat la diverse competiţii , au prezentat activitatea firmelor şi au realizat o paradă a costumelor şi dansurilor populare tradiţionale.
 Rezultatul a fost pe măsura eforturilor. În  Clasamentul general  F.E. SWEET DREAMS a câştigat locul I după ce a impresionat juriul, printre altele, şi cu ineditul cartalog de prezentare a ofertei de coşciuge, lumânări, coroane şi aramnjamente florale,  catalog tapiţat cu o catifea neagră, pe care l-au scos dintr-un sicriu  în miniatură. Aceeaşi firmă a obţinut locul I şi pentru „ Promoţia târgului” , în timp ce  cealaltă firmă a elevilor de la colegiul Economic  Maria Teiuleanu s-a clasat pe locul II la „Echipament profesional”.

 Sute de alte premii

Eleviide la Maria Teiuleanu au au participat la peste 30 de târguri naţionale şi internaţionale, la care au obţinut peste  250 de premii (diplome şi cupe), la competiţiile de stand, catalog, vânzări,  spot video,materiale promoţionale şi nu numai.
 “Această activitate ne ajută să ne exprimăm ideile de afaceri, să avem iniţiativă , să ne formăm  ca să  facem performanţă în domeniul afacerilor”, spune Alexandra Cornăţeanu, elevă în claza a XI-a.

Cei mai mulţi dintre elevi ştiu sigur ce vor face peste câţiva ani.

“Vom şti cum să ne deschidem propria noastră afacere şi cum s-o gestionăm eficient. Eu, unul, chiar mă gândesc serios la o firmă de pompe funebre”, spune  Daniel Ion – elev în clasa a XI-a





Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite