Au dat banii pe apartamente fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma mai are de vândut câteva apartamente în noul bloc
Firma mai are de vândut câteva apartamente în noul bloc

Tentaţi de ofertă, locatarii noului bloc de pe Aleea Mihail Mihăileanu din cartierul  Trivale au au semant cu ochii închişi nişte contracte care i-au lăsat cu buza umflată. N-au gaze, n-au căldură şi nici măcar buletine nu pot să-şi facă pe noile adrese pentru că apartamentele nu au nici măcar cadastru. Mai mult, oficial, cel mai  nou bloc din Trivale nu există.

Oferta părea de nerefuzat: garsoniere şi apartamente în cel mai nou bloc din Trivale, la marginea pădurii, într-o zonă rezidenţială, la doi paşi de vila lui Cornel Penescu. Ce să-ţi doreşti mai mult! Avansul, acceptabil, care cobora până la 5000 de euro ca şi ratele defalcate pe 10 ani păreau pentru cei ce aveau să facă această alegere, o mană cerească.

  Alexandrina Anghel , o doamnă în vârstă de 39 de ani, tentată de ofertă , a decis să-şi vândă apartamentul din Mioveni şi să se mute împreună cu soţul şi băiatul într-unul nou, pe aleea Mihail Mihăileanu din Trivale. În ce  bloc a ajuns? Nici acum nu ştie: în C3 sau în blocul 3, ori în  A7.  Nimeni nu poate să-i spună pentru că imobilul nu figurează pe nicăieri cu vreun nume.

„În aprilie 2009, după ce am semnat un antecontract cu SC LEWIS PAN-I-ROX,   am plătit avansul de 1500 de euro, diferenţa de 40 de mii de euro, urmând s-o achit în rate pe 10 ani, până în 2019. Mi s-a făcut promisiunea că voi primi apartamentul la cheie. Am fost nevoită să-mi pun sigură obiecte sanitare, calorifere,  să-mi gletuiesc, să-mi zugrăvesc, pentru că pur şi simplu venise toamna şi trebuia să mă mut din partea cealaltă. Nici promisiunea că vom avea gaze şi căldură nu şi-au respectat-o . Toată iarna trecută ne-am chinuit cu nişte calorifere şi am ajus să plătim 2200 de lei , curentul, ca să nu murim de frig. Iarna aceasta va fi la fel. Blocul nu este conectat nici la reţeaua de apă şi nici la cea de electricitate ci direct la celelate imobile ale proprietarului, aflate alături. Nici măcar buletine nu ne putem face pe adresele astea pentru că am aflat cu stupoare că blocul, oficial, nu există. Apartamentul nu are nici măcar cadastru!”,  explică, panicată , femeia.



Potrivit antecontractului, ar trebui să locuiască la apartamentul 12. Pe uşă, însă,  scrie 11. Doar o altă “mică” inadvertenţă cu care s-a obişnuit, la fel cum s-au obişnuit şi vecinii săi care nu sunt siguri, nici acum, pe ce au dat banii. Alexandrina Anghel a cerut fie condiţii de locuit, fie banii înapoi. Nu s-a întâmplat  nici una, nici alta.

„Contractul pe care l-au semnat cu noi  este o promisiune  de vâzare. E vina lor că s-au zgârcit şi n-au plătit  mai mult ca să devină proprietari. În plus, nici utilităţile pe care le primesc nu şi le plătesc la timp. Nici nu mai comentez.”, explică , sec, Ramona Părvu, unul dintre reprezentanţii SC LEWIS PAN-I-ROX,firma care comercializează apartamentele şi care a cumpărat imobilul de la alţi proprietari.

 Apelează la instanţă

O parte dintre locatarii noului imobil sunt hotărâţi să dea în judecată societatea comercială care le-a oferit apartamentele. Alţii au apelat la sprijinul Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari şi Locatari din Argeş.

„ Oamenii aceştia nu ştiu la ce apartament locuiesc, nu ştiu nici în ce bloc, pentru că imobilul nu are autorizaţie de construcţie. Din 15 apartamente, 12 au fost date  iar alte trei urmează a fi vândute. Complicităţile şi-au dat mâna conducând, în acest caz, la ilegalităţi, abuzuri şi privarea unor  locatari de utilităţi, servicii şi condiţiile unei minime demnităţi.”spune Constantin Băjenaru, preşedintele Federaţieii Asociaţiilor de Proprietari şi Locatari din Argeş care va reprezenta, în instanţă,  interesele păgubiţilor după ce aceştia vor deveni membrii federaţiei.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite