Atenţie la site-urile care vă cer completarea datelor personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

ANAF atrage atenţia asupra unor posibile înşelăciuni legate de rambursarea impozitului. mai multe persoan eau fostînştiinţate printr-un email că trebuei să primească o rambursare de impozit că că este necesar să îşi completeze datele într-un formular online care nu are nicio legătură cu instituţia ANAF.

  In zilele de 5 si 6 octombrie a.c. s-au primit numeroase sesizari telefonice, din partea unor institutii si societati comerciale,  cu privire la continutul unui e-mail  prin care erau înstiintati despre faptul ca au de primit o rambursare de impozit si sa acceseze un link pentru completarea unui formular.
Domeniul de web al institutiei noastre este www.mfinante.gov.ro. Serviciul de comunicare si relatii publice, din cadrul Directiei de comunicare, relatii publice, mass-media si transparenta, nu are atributii in domeniul rambursarii de impozite si taxe. În cadrul acestei structuri nu exista Biroul de plati pentru persoane fizice mentionat în e-mail.    


În urma investigatiilor efectuate s-a constatat ca IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate în dotarea Ministerului Finantelor Publice.
Astfel, atentionam pe cei vizati sa nu dea curs acestor e-mail-uri si sa   nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societatilor carora sunt adresate.    
De asemenea, va informam ca s-au întreprins masurile necesare pentru solutionarea acestei situatii.


Directia Generala a Finantelor Publice Arges a instructat personalul din subordine, inclusiv din cadrul administratiilor financiare, pentru a informa publicul sa nu dea curs acestor tentative de frauda.


 Facem precizarea ca au fost sesizate si organele competente si speram ca cei vinovati sa fie prinsi în timp util.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite