Atenţie la buzunare în timpul rugăciunii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe uşa bisericilor au apărut anunţuri care avertizează oamenii cu privire la furturile din buzunare
Pe uşa bisericilor au apărut anunţuri care avertizează oamenii cu privire la furturile din buzunare

Hoţii fără frica de cele sfinte îi buzunăresc pe enoriaşi în biserică. Profitând de înghesuiala din biserică în anumite zile, de faptul că oamenii nu sunt foarte atenţi în a-şi păzi genţile şi buzunarele în timp ce se roagă, hoţii au început să-şi rotunjească veniturile chiar în Casa Domnului.

La Biserica Mavrodolu din Piteşti, s-a luat decizia de a afişa o inscripţie pe uşa bisericii pentru a-şi avertiza pe oameni cu privire la aceste practici ale unora.


Nu au fost pagube mari
„Atenţie! Se fură din buzunare!” stă scris pe uşa bisericii Mavrodolu din Piteşti, pentru a-i avertiza pe oameni să fie atenţi cu bunurile pe care le au la ei. Părintele paroh al Bisericii Sfântul mavrodolu din Piteşti, Constantin Onu, a decis să-i avertizeze pe oamenii care vin la slujbe să fie puţin mai atenţi la buzunare când se roagă. Pagubele provocate de aceşti hoţi nu au fost mari, dar au creat neplăceri, mai ales prin faptul că s-au produs în biserică. „S-a întâmplat de câteva ori ca oamenii veniţi la slujbe, în pioşenia rugăciunii, să nu fi remarcat că un necunoscut se tot mişcă în jurul lor. Apoi le dispate câte ceva din geantă sau din buzunar”, spune părintele paroh. Sumele furat nu au fost mari şi, de obicei, hoţii se dau de gol după un timp. „De obicei apar la finalul slujbei, când oamenii încep să se mişte. Nu sunt enoriaşii noştri, se vede că sunt persoane noi, dar nu poţi să acuzi pe nimeni dacă nu-l prinzi în fapt.” Credincioşilor neatenţi le-au dispărut sume mici de bani, câteodată portofelul şi buletinul odată cu el, sau telefonul mobil. „De obicei, portofelul şi-l găsesc pe undeva pe stradă, prin apropiere, dar gol, bineînţeles”, spune părintele paroh.


Poliştii deghizaţi vin la slujbe

Cazurile de furturi în biserici au început cam de acum două, trei spătămâni şi este un fenomen care a cuprins toate bisericile centrale, unde este mai aglomerat. „Pe la mai toate bisericile s-au întâmplat asemenea cazuri”, spune Constantin Onu. Secţia 1 de Poliţie a fost solicitată să supervizeze enoriaşii şi pe cei care au intenţia să vină la furat la biserică. „Cei de la secţia 1 ne trimit oameni mai mereu la slujbă să vadă dacă prind pe cineva. Până acum nu au prins pe nimeni. Probabil că au fost intimidaţi şi hoţii pentru că şi Poliţia Comunitară mai trimite patrule şi îi mai sperie pe cei cu intenţia de a fura.”, a adaugat preotul Constatin Onu.


Cerşetorii scoşi din curtea bisericii

Câţiva amărâţi sunt toleraţi de biserică să vină şi să cerşească şi, păgubiţii care s-au trezit fără portofele au avut tendinţa de a da vina pe ei pentru furt. Pentru a elimina suspiciunile, cei câţiva oameni care vin să mai primească o bucată de pâine de pomană la biserică au fost îndepărtaţi. „lumea dădea vina pe cei câţiva amărâţi care sunt toleraţi în jurul bisericii. Noi îi ştim şi suntem siguri că nu ei au furat, dar omul are tendinţa să dea vina pe ei. De aceea i-am scos în afar bisericii. Aşa poate mai văd şi ei cine intră şi cine iese şi, cine ştie, poate ne ajută să şi prindem hoţii”, a încheiat Constantin Onu. Chiar în această dimineaţa se pregătea slujbă mare la Biserica Mavrodolu, de ziua Sfântului Harambie. Pentru ca oamenii  care vin să se roage să se simtă în siguranţă, doi poliţişti comunitari au venit şi ei la slujbă. „Acum dacă suntem noi aici, poate nu mai au curajul să bage mâna în buzunarele oamenilor”, a spus unul dintre agenţi.


Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite