Atenţie, cad ţurţuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turţurii trebuie îndepărtaţi de proprietarii caselor
Turţurii trebuie îndepărtaţi de proprietarii caselor

Chiar dacă zăpada nu a mai căzut în cantităţi mari în ultimele zile,   continuă să creeze noi probleme. Vremea uşor mai caldă a dus la crearea gheţei, dar şi a ţurţurilor care au şi început să se desprindă. Mai periculoase sunt zonele de pe trotuarele din faţa caselor din centru.

Marius Ghiţă, în vârstă de 32 de ani, mergea azi-dimineaţă, în jurul orei 10.00, pe bulevardul Republicii când, în dreptul unei case, un ţurţure de o jumătate de metru s-a desprins de pe acoperiş şi i-a căzut drept în faţă. „A căzut în faţa mea, la câţiva centrimetri. M-am speriat groaznic. Bine că nu m-a lovit“, ne-a spus tânărul care se consideră norocos că ţurţurele nu l-a nimerit.


Medicii spun că trebuie să fim foarte atenţi pe unde mergem şi să ne uităm la streşinile caselor. „Un ţurţure care loveşte direct în cap o persoană îi poate provoca acesteia starea de comă. Dar acest lucru depinde şi de mărimea ţurţurelui şi de distanţa de la care cade“, precizează doctorul Gheorghe Frătoaica. El spune că în Piteşti nu a avut anul acesta niciun caz de persoană lovită de ţurţuri.


Ţurţurii, neamendaţi la Piteşti
Legislaţia prevede amenzi destul de mari pentru cei care nu-şi curăţă casele de ţurţuri. Autorităţile mărturisesc însă că nu au amendat pe nimeni nici anul acesta şi nici anul trecut.

„Piteştenii, persoane fizice, care nu-şi curăţă trotuarele din faţa caselor şi nu îndepărtează eventualii ţurţuri de gheaţă ce pot pune în pericol oamenii, riscă să fie amendaţi cu sume de până la 500 de lei. Deocamdată, nu a fost amendată nicio persoană“, spune Daniela Dumitrescu, purtător de cuvânt la Primăria Piteşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite