UPDATE Asociaţia de proprietari Independenţei acuză Termo Calor de degradarea blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia de proprietari Independenţei (blocul D2) din Războieni nu mai primește agent termic din aprilie anul trecut. 250 dintre cele 319 apartamente ale imobilului au rămas racordate la furnizorul local de agent termic chiar dacă acesta a sistat furnizarea apei calde și căldurii (pe motiv de neplată).

 Iarna 2010-2011 și primavara acestui an și-au petrecut-o cu caloriferele reci, iar pereții blocului, atât cei interiori cât și cei exteriori, au început să se degradeze. Oamenii vor, acum, despăgubiri de la Termo Calor Confort.

„O să-i dăm în judecată pentru starea jalnică în care au adus acest bloc prin faptul că nu ne-au mai furnizat agent termic. Am făcut demersuri pentru trecerea la facturarea individuală, dar nu le-au mai luat în calcul pentru că nu i-a mai interesat, altfel nu ajungeam în situația asta.”, spune Florea Lungu, președintele Asociației de de proprietari Independenţei.
Conducerea Termo Calor Confort precizează că singura vină pentru degradarea pereților o poartă asociația.
“Asociaţia acumulase, încă de pe vremea SC Termoficare 2000 SA, restanţe de peste 600 de mii de lei şi a tot mers cu datorii. Au crezut că o pot face în continuare și cu Termo Calor, dar nu le-a mers. Nu au plătit, nu au mai primit căldură! Normal că pereții se degradează!”, explică Aurelian Niță, directorul Sc Termo Calor Confort.s.a.

Ce șanse au să obțină despăgubiri?

“Cu siguranță, pe timpul ierii, unele camere au fost încălzite cu aeroterme sau calorifere electrice, altele nu. La o diferență de temperatură de peste 6 grade Celsius, pereții mucegăiesc și era de așteptat să apară astfel de fenomene. Pe de altă parte, nu cred că asociația va avea câștig de cauză în instanță, decât dacă dovedește că este un client bun platnic.”, explică Ilie Chiriță, secretarul General al Federației Asociațiilor de Locatari și Proprietari din Pitești.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite