Piteşti: Aseară, piteştenii au încins hora în Piaţa “Vasile Milea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piteştenii au putut asculta aseară muzică populară, artiştişti argeşeni urcând pe scena din Piaţa Vasile Milea. Timp de trei ore, chiotele şi voia bună au răsunat în tot centrul oraşului.

La ora 16.00 a început prima ediţie a Festivalului concurs de muzică populară veche “Sus pe Argeş la Izvoare”, care a avut loc la Cercul Militar. La Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii Piteşti a avut loc, în acelaşi timp, un simpozion ştiinţific cu tematică floricolă.

La ora 18.00 a început în Piaţa Vasile Milea spectacolul de folclor şi muzică etno. Pe scenă au urcat, pe rând, elevi ai Şcolii Populare de Artă din Piteşti, ai Liceului de Artă “Dinu Lipatti”, Tiberiu Hărăguş împreună cu Grupul P 620, interpreta de muzică popular Florina Dinu şi orchestra “Doina Argeşului”, care a susţinut un recital.

La ora 19.00 a avut loc festivitatea de premiere a participanţilor la cea de-a 33-a ediţie a Simfoniei Lalelelor.

Piteştenii aflaţi în centrul oraşului au încins repede o horă mare şi au petrecut până seara târziu la ora 21.30, când s-au mutat în Piaţa Primăriei pentru a urmări spectacolul de muzică şi lumini oferit de fântâna muzicală amplasată aici. Grătarele au sfârâit încontinuu, iar mici şi pastrama au fost stropiţi cu bere, în timp ce mirosul de grătar se răspândea printre standurile cu flori.

Programul manifestărilor din această seară:

Spectacol folcloric în Piaţa Vasile Milea:                                             

ora 19.00: Recital Ansamblul de copii ,, Zavaidoc “
ora 19.30: Recital ai elevilor Liceului de Arta Dinu Lipati Pitesti
ora 20.00 în recital : Ioana State, Carmen Iordache Cernea, Cristina Turcu Preda,
Grupul “ Zavaidoc “, Ansamblul “ Doruri Muscelene “
ora 21.00 Dansuri tradiţionale olandeze şi germane - Ansamblul Forumului German din Codlea ;
ora 21.00 ,,Nopţile Albe“ ale Piteştiului-Expoziţia dendro-floricolă “Simfonia Lalelelor “  şi Muzeul Judetean Argeş  vor  fi deschise între ora 21,00 şi ora 05,00 ;
ora 22.00 Foc de artificii
ora 22.30 Program al Fântânii Muzicale (Piaţa Primariei Municipiului Piteşti)   


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite