Piteşti: Protest spontan la Arpechim

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti:  Protest spontan la Arpechim
Piteşti: Protest spontan la Arpechim

De teamă că vor rămâne fără un loc de muncă, o parte dintre slariaţii de la Petrochimie au  protestat în faţa societăţii comerciale

Speriaţi de anunţatele disponibilizări,  100 din cei  peste 500 de salariaţi ai secţiei Petrochimie a Combinatului Arpechim au participat aseară, timp de o oră, la un protest spontan în faţa pavilionului administrativ al societăţii.  În octombrie, angajaţii acestei secţii ar urma să-şi piardă locul de muncă. Petrom  a notificat deja Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş cu privire la  disponibilizarile ce vor fi operate luna viitoare.

 Oamenii se tem că vor ajunge pe drumuri
,,Rămânem pe drumuri. De 17 ani lucrez în Petrochimie. Am copii la şcoală. Cum îi mai întreţin dacă ei ne trimit în şomaj?  Cine ne mai angajează pe noi pe criza asta.”, spunea aseară unul dintre protestatari. 

 În noiembrie 2008, după ce principalul beneficiar al secţiei de petrochimie a decis să reducă activitatea, Rafinăria Arpechim a întrerupt producţia  de polietilenă şi piroliză. Angajaţii secţiei au rămas totuşi la muncă pentru întreţinerea  şi  supravegherea instalaţiilor.  În aceeaşi lună a urmat un protest spontan faţă de externalizarea şi vânzarea activităţii de petrochimie de la Arpechim. Proteste au fost şi la începutul lunii februarie  anul current, în urma zvonurilor privind trimiterea angajaţilor acestei secţii în şomaj tethnic, zvonuri care însă nu s-au confirmat.

Demersurile pentru preluarea de către Oltchim a activităţii de petrochimie sunt blocate
Luna  trecută,  reprezentanţii Petrom anunţau că urmează să se finalizeze vânzarea activelor de petrochimie ale Arpechim către Oltchim. Acest lucru nu s-a întîmplat însă pentru că unul dintre acţionarii Oltchim a contestat în instanţă acordarea de garanţii de stat pentru Oltchim în vederea achiziţionării Petrochimiei de la Arpechim. Demersurile pentru preluarea activităţii de petrochimie de la Arpechim rămân blocate până când instanţa se va pronunţa în acest caz. De aici şi decizia conducerii Arpechim de a opera disponibilizări la secţia de Petrochimie.


Protestatarii de ieri au  stabilit să se întâlnească  din nou la jumătatea lunii octombrie pentru a discuta situaţia secţiei de petrochimie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite