Piteşti: Peste 400 de angajaţi ai Arpechim rămân fără un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Peste 400 de angajaţi ai  Arpechim rămân fără un loc de muncă
Piteşti: Peste 400 de angajaţi ai Arpechim rămân fără un loc de muncă

 Salariaţii secţiei Petrochimie (Polietilenă  şi  Pirioliză I şi II) au  primit, ieri,  preavizele de concediere.

Cei  peste 400 de oameni au fost chemaţi în pavilionul administrativ unde, un reprezentant al companiei le-a dat vestea că vor fi concediaţi.  Practic, inevitabilul s-a produs, pentru că, de  câteva luni, salariaţii  din Petrochimie trăiesc în incertitudine. Timp de 60 de zile, angajaţii secţiilor de  Petrochimie vor primi toate drepturile  salariale.

Speranţa că Oltchim va prelua activitatea secţiei în care au muncit n-a murit însă, nici acum, pentru cei care, în prag de sărbători, vor rămâne fără un loc de muncă.

“Dacă în cele 60 de zile de preaviz  ne preia Oltchimul, vom avea  de muncă. Dacă nu, va trebui să ne găsim altceva. Să sperăm că  se va rezolva cumva”, spune M.V. unul dintre cei care vor rămâne fără serviciu.

 Oamenii sunt resemnaţi

 În septembrie, după ce au aflat că  Petrochimia  urmează să fie închisă, aceiaşi angajaţi protestau  vehement în faţa Pavilionului Administrativ al Arpechim.  Ieri, însă, oamenii păreau resemnaţi. 

Până la sfârşitul anului vor sta în preaviz după care, în funcţie de vechime, conform contractului colectiv de muncă, vor primi  până la  20 de salarii compensatorii, media fiind de 30.000 de lei de persoană.

 Mulţi  dintre salariaţi vor intra în şomaj  iar o altă parte, se vor pensiona. Liderul de sindicat, Marian Dumitru, s-a întâlnit ieri, la Râmnicu Vâlcea, cu reprezentanţii Oltchim pentru a discuta despre o eventuală angajare a unei părţi din angajaţii Petrochimiei, în situaţia în care combinatul vâlcean va prelua, totuşi,  activitatea de petrochimie a  Arpechim.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite