Piteşti: Românii vor să încheie pe podium Raliul Argeşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Românii vor să încheie pe podium Raliul Argeşului
Piteşti: Românii vor să încheie pe podium Raliul Argeşului

Raliul Argeşului, ultima etapă a campionatul naţional, va debuta pe 30 octombrie.

Piloţii din Campionatul Naţional de Raliuri îşi încălzezc motoarele pentru ultimul start din acest sezon competiţional. Raliul Argeşului, utlima etapă din circuitul intern în 2009 va debut pe 30 octombrie.

Lider autoritar în clasamentul general este maghiarul Gergo Szabo, care şi-a sigurat titlul încă de la Raliul Aradului. La Raliul Argeşului vor lua startul 41de echipaje.

Bătălia mare se dă pentru celelalte locuri de pe podium unde este creditat cu reale şanse şi echipajul românesc format din Valentin Porcişteanu (pilot) şi Dan Dobre (copilot).


Maghiarul Szabo, lider autoritar
Singurul echipaj românesc din concurs ocupă momentan locul 4 în clasamentul general, la cinci puncte distanţă de italianul Marco Tempestini (locul doi) şi la două de finlandezul Jarkko Mattinen.

Românii sunt hotorâţi, aşadar,  să dea lovitura la Raliul Argeşului. În acest sens, Vali Porcişteanu a fost la un curs de pilotaj în Italia, unde povesteşte că a vrut să-şi îmbunătăţească stilul de condus pe asfalt, secţine la care recunoaşte că are unele lacun.

 “Am terminat toate cursele pe podium.  Din păcate, am fost nevoiţi să abanonam în trei dintre curse. Nu ştiu care ar fi fost structura clasamentului în acest moment, dar cu siguranţă am fi fost mult mai sus.”, spune pilotul născut în Bucureşti.

Echipajul Porcişteanu- Dobre vor să şofeze pentru aur în noul sezon de raliuri, cu toate că este greu să te iei la întrecere cu străinii.

 “Străinii au un alt stil. Ei au de partea lor experienţa acumulată.  În Europa cursele au mai mulţi kilometri, iar probele speciale sunt în medie de trei ori mai mari ca la noi. Va trebui să compensăm experienţa cu talentul”, conchide Vali Porcişteanu.

Citat:
“La această ultimă etapă mi-am propus să cer mai mult. Va fi o luptă foarte interesantă. Singura noastră şansă pentru a mai spera la un loc pe podium este să câştigăm acest ulim raliu. Vom încerca să dăm tot ce putem pentru a ne impune.  Nu va depinde însă numai de această victorie, dar avem neapărat nevoie de cele zece puncte. Îmi doresc în acelaşi timp să demonstrez că victoria din prima etapă (nr. Tess Rally pe asfalt, desfăşurată la Braşov), nu a fost întâmplătoare şi că avem potenţial în câştigarea unui raliu”, subliniază pilotul Vali Porcişteanu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite