Argeşul va fi gazda Olimpiadei Naţionale de Chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Bratu, inspector şcolar general în cadrul IŞJ Argeş
Gabriel Bratu, inspector şcolar general în cadrul IŞJ Argeş

400 de elevi şi 100 de profesori din toată ţară vor sosi la sfârşitul lunii la Piteşti. Aceştia vor participa la Olimpiada Naţională de Chimie care va fi găzduită în oraşul nostru.

Argeşul va fi anul acesta gazda olimpiadei naţionale de Chimie. Pe 30 ianuarie la Piteşti se vor reuni 400 de elevi şi 100 de profesori din toată ţara care vor lua parte la olimpiadă. Concursul constă în două probe: una teoretică, susţinută la colegiul Zinca Golescu şi una practică, desfăşurată în laboratoarele secţiei de Fizică şi Chimie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii din Piteşti.

“Olimpiada Naţională de Chimie este dificil de organizat sub aspectul resurselor. Proba practică, de exemplu, presupune spaţii, laboratoare unde să se desfăşoare, consumabile, substanţe pentru experimente. Ne-am organizat şi în ceea ce priveşte cazarea şi masa.”, a declarat Gabriel Bratu, inspector şcolar general.

Încă nu se ştie câţi elevi vor reprezenta judeţul nostru la acest concurs întrucât faza judeţeană a olimpiadei de Chimie nu s-a ţinut încă în Argeş. Etapa va avea loc pe 16 şi 17 ianuarie, concursul de fizică având loc la Liceul Ion arbu, iar cel de chimie la Grupul Şcolar de Industrializare a Lemnului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite