Argeșul, pregătit să întâmpine iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile argeșene susțin că iarna nu le va lua prin surprindere pentru că s-au pregătit din timp pentru venirea anotimpului rece. Bugetul alocat pentru deszăpezire de Consiliul Județean Argeș se ridică la 4,1 milioane de lei.

Regia de Administrare Drumuri Județene are în patrimoniu 1200 de kilometri de drumuri pe care v-a trebui să acționeze pentru îndepărtarea zăpezii și prevenirea formării poleiului. Comandamentul de iarnă s-a format deja, iar o parte din materialele antiderapante au fost cumpărate.

Anul acesta deszăpezirea se va face în regie proprie, cu utilajele pe care Regia le are în dotare. Acestea nu sunt însă suficiente pentru a face față zăpezii, motiv pentru care se vor închiria și alte utilaje.

“Cu dotarea pe care o avem nu putem realiza întreaga deszăpezire și atunci vom închiria utilaje. Mai bine să plângă firmele de deszăpezire decât să plângem noi”, a declarat Alina Nicolau, directorul Regiei de Admnistrare Drumuri Județene Argeș.

Pentru iarna 2011-2012 se vor achiziționa 1600 de tone de sare și 7500 de metri cubi de nisip care vor fi împrăștiate pe drumurile județene.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite