Argeşul, în topul firmelor care şi-au suspendat activitatea luna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele din judeţul nostru au cam avut de suferit de pe urma crizei economice, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.  Luna trecută , în Argeş şi-au suspendat activitatea 176 de agenţi economici , de peste 11 ori mai mult faţă de ianuarie anul trecut, când îşi suspendau activitatea numai 15 firme.

Cu cele 176 de firme care şi-au suspendat activitatea în  ianuarie anul trecut, Argeşul se situează în prima parte a topului  judeţelor cu cei mai mulţi întreprinzători care au luat astfel de decizii. Majoritatea firmelor doborâte de criză, desfăşurau activităţi în domeniul comerţului.  |

„ Avalanşa suspendărilor a început odată  cu anunţarea introducerii impozitului forfetar dar a fost cauzată şi de criza economică. Faţă de ianuarie 2009, luna trecută numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a crescut cu peste 1000%. Probabil, cei mai mulţi agenţi economici speră ca după cei trei ani pentru care şi-au suspendat activitatea, să-şi reia afacerile  într-un mediu economic redresat.”, spune  Iulia Marinescu, directorul Registrului Comerţului Argeş.

În vârful topului se află Municipiul Bucureşti  cu 702 firme care  luna trecută şi-au supendat activitatea ( faţă de 231 în ianuarie 2009),  însă în cazul capitalei dinamica este de doar 202%.  În acelaşi top, înaintea Argeşului se mai află  judeţele Timiş, Sibiu, Prahova, Mureş, Iaşi, Constanţa, Cluj, Braşov, Bihor şi Arad.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite