Argeşul, în sprijinul românilor din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene fac un apel la solidaritate.  În Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş,  Mioveni, Topoloveni şi  Ştefăneşti  au fost deschise centre  de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţii din nordul ţării.

 Fiţi alături de românii din Moldova! Aşa sună îndemnul autorităţilor judeţene care fac un apel la solidaritate cu semenii noştri năpăstuiţi de inundaţiile care s-au abătut asupra nordului ţării, inundaţii care i-au lăsat fără agoniseala de-o viaţă, fără un adăpost deasupra capului, sau, şi mai grav, le-au luat  pe cineva drag.  Puteţi dona apă minerală îmbuteliată, alimente neperisabile în termen de valabilitate, veselă nouă, articole  de îmbrăcăminte sau încălţăminte -  noi,  saltele, pături, lenjerie pat – nefolosite, produse de igienă şi curăţenie , ambalate şi în termen de valabilitate şi chiar  materiale de construcţie.

Astfel de centre funcţionează în Piteşti - la  Casa Cărţii, pe strada Craiovei,  în Câmpulung - pe strada Negru Vodă, nr.127, în Curtea de Argeş – la Grupul Şcolar Forestier din  B-dul Basarabilor, în Mioveni -  la Centrul Cultural din  str.T.Muşatescu, la Poliţia Comunitară şi  la Primaria Mioveni, precu şi în Costeşti - la  Casa de Cultură din str.Victoriei şi  Primarie,  în Ştefăneşti - la  sediul Primăriei şi în Topoloveni, tot la Primărie.

Vasile Vâlcu are 76 de ani  şi a rămas impresionat de dramele românilor din Moldova. A strâns cam tot ce i-a prisosit prin casă: haine, lenjerie şi încălţăminte şi a venit cu  o toate la Casa Cărţii: “Eu ştiu ce-nsemnă  durerea şi-mi dau sema că amărâţii ăia din nordul ţării au nevoie de câte ceva. De bine, de rău, eu mai am un acoperiş deasupra capului.Ăia nu mai au nimic. Am adunat şi eu ce-am găsit.Lucrurile sunt bune, abia purtate, n-am adus cârpe. Poate le-mbracă cineva”, a spus bătrânul.

  Şi chiar dacă, potrivit anunţului, se pot dona  doar produse noi, la punctual de colectare au fost primite toate pachetele celor care s-au gândit să dea o mână de ajutor. În total,  ieri şi în primele ore ale acestei zile, 50 de piteşteni au făcut donaţii.

Pentru donaţii în bani sunt disponibile conturile Societăţii Naţionale de Cruce Roşie – Filiala Argeş, deschise la BRD Groupe Société Générale, Sucursala Piaţa Romană.
    Lei    : RO36BRDE410SV5161861400
    Euro : RO71BRDE410SV51618884100

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite