Argeşul, campion la arderi necontrolate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul tot mai mare de arderi necontrolate a clasat judeţul nostru pe primul loc în ţară, din acest punct de vedere. În Argeş, oraşul Ştefăneşti deţine recordul la incendiile de vegetaţie, spun pompierii.

Judeţul nostru se află pe primul loc în ţară într-un top al arderilor necontrolate. Înainte de a cădea ultima zăpadă, pompierii argeşeni erau solicitaţi de cel puţin  zece ori pe zi pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată, iscate din pricina oamenilor care alegeau să dea foc pajiştilor, pentru a face curăţenie. Oraşul Ştefăneşti se află pe primul loc în judeţ, din acest punct de vedere.

„Într-o noapte, am avut în Ştefăneşti 100 de oameni pentru stingerea incendiilor de vegetaţie. Următoarele pe listă sunt Călineşti, Topoloveni şi Leordeni”, a spus colonelul Ion Popa, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

În plus, pompierii mai reclamă slaba funcţionare şi organizare a unora dintre serviciile voluntare de intervenţie.

„De multe ori, aceştia nu vin la faţa locului, deşi ar trebui să ajungă primii. A fost un caz în care un incendiu a izbucnit la zece metri de casa unui asemenea voluntar şi el nu s-a deranjat să intervină. A fost trezit din somn şi a preferat să doarmă la loc apoi”, a mai declarat şeful ISU Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite