Argeșenii construiesc din ce în ce mai puțin, din cauza crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul autorizațiilor de construcție pentru clădirile rezidențiale a scăzut cu 31%, față de luna aprilie a anului trecut. Cel mai mult au scăzut autorizațiile acordate în mediul urban, unde s-a înregistrat o diminuare de 54%.

Conform Direcției Județene de Statistică, în judeţul Argeş, în luna aprilie, au fost eliberate 95 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, dintre acestea 18 autorizaţii fiind eliberate pentru mediul urban (18,9% din total) şi 77 autorizaţii pentru mediul rural (81,1%).

Comparativ cu luna corespunzătoare din anul 2011 au fost eliberate cu 44 autorizaţii de construire mai puţin (-31,7%), scăderea manifestându-se atât în mediul rural unde au fost eliberate cu 23 autorizaţii mai puţin (-23,0%), cât şi în mediul urban unde numărul autorizaţiilor de construire eliberate a fost mai mic cu 21 (-53,8%).

Comparativ cu luna martie a acestui an, numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut pe ansamblu cu 22,1%, fiind eliberate cu 27 autorizaţii de construire mai puţin.

Corespunzător numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale s-a înregistrat o diminuare pâna la jumătate a suprafeţei clădirilor autorizatede la 22,4 mii de metri pătrați în luna aprilie 2011 la 11,2 mii mp în luna aprilie 2012. Dinamica negativă s-a manifestat mai pregnant în mediul urban unde suprafaţa clădirilor rezidenţiale autorizate a scăzut cu 67,3%, în mediul rural suprafaţa clădirilor rezidenţiale autorizate scăzând cu 39,2%.

Comparativ cu luna martie a acestui an, suprafaţa totală a clădirilor rezidenţiale pentru care s-au eliberat autorizaţii de construire s-a diminuat cu 35,3% (-6,1 mii mp).

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite