Microbuzul implicat în accidentul petrecut în Ungaria circula ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
14 români au murit într-un accident în Ungaria
14 români au murit într-un accident în Ungaria

Microbuzul implicat în accident era înmatriculat în Argeş. Conform surselor judiciare se pare că microbuzul marca Mercedes Sprinter, condus de un argeşean figura în certificatul de înmatriculare cu o capacitate de 8+1 locuri, şoferul nefiind obligat de lege să deţină licenţă de transport persoane în acest caz.

UPDATE 1 noiembrie

Vecinii familiei care deţinea microbuzul ce a devenit mormânt pentru 14 români sunt bulversaţi de cele întâmplate. Oamenii spun că familia Duminică îşi câştiga traiul de câţiva ani transportând muncitori în Spania şi că în curse plecau de obicei tatăl şi fiul, ajutaţi de un alt şofer.

“Maşina mai stătea 2-3 zile prin parcare. Plecau o săptămână, veneau, iar plecau altă săptămână”, spunea unul dintre vecinii lui Cosmin Duminică, tânărul de 29 de ani care se pare că s-ar fi aflat la volan.

“Îi ştiam. Făceau lucru ăsta de vreo 3-4 ani. Cu asta se ocupau. Erau tată şi fiu şi mai aveau un băiat care îi ajuta la condus. Ultima dată i-am văzut săptămâna trecută. Am văzut ştirile la televizor, dar nu mi-am dat seama că sunt ei”, spunea un alt vecin.

UPDATE 31 octombrie ora 14.00 Şoferul microbuzului este din Piteşti

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Szeged a precizat că la spital au ajuns şoferul TIRului şi un bărbat în stare critică, însă nu se ştie încă dacă acesta era şoferul microbuzului sau un pasager.

EDITORIAL Demența pe autostrada din Ungaria și nebunia din România

Microbuzul care a fost implicat în accident era condus de un piteştean, care era propiretarul microbuzului, având o firmă de transport. Conform Mediafax, acesta făcea o cursă Spania – România când a avut loc accidentul, fiind însoţit de tatăl şi cumnatul său.

Conform unor surse neoficiale, şapte dintre victime ar fi din judeţul Giurgiu, o altă persoană ar fi din Piteşti, iar alte două din judeţul Neamţ şi din Alexandria.

UPDATE 15 persoane înghesuite într-un microbuz cu 9 locuri

Poliţiştii argeşeni au deschis o anchetă în cazul accidentului grav petrecut în luni dimineaţă în Ungaria. Conform surselor judiciare se pare că microbuzul marca Mercedes Sprinter, condus de un argeşean figura în certificatul de înmatriculare cu o capacitate de 8+1 locuri, şoferul nefiind obligat de lege să deţină licenţă de transport persoane în acest caz.

Citeşte şi: Şapte dintre victimele accidentului din Ungaria sunt din judeţul Giurgiu

Nu se ştie însă cum au reuşit să încapă 15 persoane în microbuzul dotat cu 9 locuri. Până acum, Inspectoratul de Poliţie Argeş nu a primit informaţii oficiale referitoare la accidentul din Ungaria soldat cu 14 vicitme, dintre care opt se pare că ar fi argeşeni, conform unor surse neoficiale.

ora 11.46 Printre victime se numără şi argeşeni

Impactul frontal dintre microbuzul cu numere de Argeş în care se aflau 15 români care se întorceau acasă din Valencia, Spania şi TIR-ul condus de un şofer roman a avut loc în jurul orei 23.30, la doar 93 de kilometri de graniţa cu România. În urma accidentului 14 pasageri şi-au pierdut viaţa, iar un pasager şi şoferul TIR-ului se află în stare gravă. Printre victime se numără patru femei şi trei copii.

Din primele cercetări se pare că şoferul TIR-ului cu numere de România care  transporta lemne spre Germania a adormit la volan.

Şoferii români de autocare, spaima autostrăzilor din Ungaria: "Goana după bani îi face inconştienţi"

Argeşeni, victime în alte două accidente asemănătoare

Un bărbat din Câmpulung a murit într-un alt accident grav care a avut loc anul acesta, pe 23 iunie, pe centura Sibiului, în localitatea Veştem.
Un autocar al firmei Saiz Tour care se întocea din Spania cu muncitori şi trebuia să ajungă la Curtea de Argeş. Pe centura ocolitoare a Sibiului şoferul a adormit la volan şi a intrat într-o basculantă parcată regulamentar pe marginea drumului pentru a face o pană. Impactul a fost atât de puternic încât unul dintre şoferii de rezervă,Aron Teşleanu, de 47 de ani, din Câmpulung a fost proiectat prin parbirz şi a murit pe loc.

Alte 20 de persoane, dintre care 17 din judeţul Argeş, au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean din Sibiu, şapte dintre acestea suferind răni grave. Este vorba de opt bărbaţi cu vârstă între 20 şi 47 de ani şi nouă femei cu vârste cuprinse între 21 şi 46 de ani.

Pe 21 iunie Roxana Ţurlea, de 28 de ani, din comuna Boteni, Argeş supravieţuia în mod miraculos unui grav accident petrecut pe o autostradă din Ungaria când un alt autocar care trebuia să ajungă în Spania s-a ciocnit cu un Tir, cinci oameni pierzându-şi viaţa. Femeia a sărit pe geam pentru a-şi salva viaţa.

Citeşte şi

Microbuzul implicat în accidentul petrecut în Ungaria circula ilegal

Carnagiu la graniţa cu România: Un TIR românesc a provocat un accident cu 14 morţi pe autostrada Szeged-Mako GALERIE FOTO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite