Piteşti: Argeşean electrocutat la pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Argeşean electrocutat la pescuit
Piteşti: Argeşean electrocutat la pescuit

A vrut să arunce undiţa, dar a lovit firele de înaltă tensiune şi s-a ales cu arsuri Un bărbat din Curtea de Argeş a fost transportat, ieri, cu elicopterul SMURD, la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Bucureşti pentru că are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.  


Ieri dimineaţă în jurul orei 10.00, la secţia Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Argeş a fost adus un bărbat ce prezenta arsuri foarte grave pe tot corpul. Cristian Moraru, în vârstă de 41 de ani, domiciliat în Curtea de Argeş, s-a trezit dimineaţa devreme şi a plecat să pescuiască pe o baltă din apropiere. Neatent, când a vrut să lanseze undiţa la apă, a atins cu ea de firele unui stâlp de înaltă tensiune. Undiţa fiind de carbon, material conductor de energie electrică, omul s-a electrocutat imediat.
Arsuri pe 80% din corp
În urma contactului cu electricitatea, bărbatul a suferit arsuri puternice pe o suprafaţă de 80% din corp. A fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Piteşti. Medicii piteşteni au constatat că este nevoie de tratament de specialitate la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Bucureşti.
„Bărbatul prezintă leziuni foarte grave pe o suprafaţă de 80% din corp. S-a decis transportarea lui de urgenţă la Bucureşti, pentru terapie intensivă“, a declarat doctorul Irena Grigore. Cum transportul cu ambulanţa era practic imposibil din cauza gravităţii arsurilor, un elicopter însoţit de o echipă SMURD a Capitalei s-a deplasat la Piteşti pentru a transporta pacientul. Aparatul a aterizat în parcarea din faţa stadionului din Trivale, a preluat bolnavul şi a plecat spre Bucureşti.


declaraţie
„Victima pare a avea un organism puternic şi de aceea sunt şanse de supravieţuire deşi starea sa e gravă“
Irena Grigore
medic ambulanţă

Bălţile cu probleme din judeţ Pescarii ştiu de bălţile în zona cărora se află stâlpi de înaltă tensiune, însă acest lucru nu îi opreşte să le frecventeze. „Eu pescuiesc de când mă ştiu. În Argeş sunt multe astfel de bălţi în zonele cu stâlpi de înaltă tensiune. De regulă acestea sunt cele situate în apropierea vreunei localităţi. Le găseşti la Albota, Budeasa, Oarja şi în multe alte regiuni. Important este să dai cu undiţa la distanţă de zona cu electricitate şi să fii atent când o lansezi să nu atingă vreun fir de înaltă tensiune“, spune Răzvan Stancu,un pescar argeşean în vârstă de 43 ani, membru al Asociaţiei Judeţene Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. „Oamenii trebuie să pescuiască de regulă pe lacurile private şi special amenajate. Asta pentru că unele bălţi sunt traversate de fire de înaltă tensiune, iar pescarii trebuie să acorde mare atenţie pentru a nu se întâmpla accidente de acest gen“, declară Robert Radu, purtător de cuvânt IPJ Argeş.
Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite