Piteşti:Traseele turistice din Argeş s-au deschis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au deschis traseele turistice din zona montană a judeţului Argeş Este vorba de traseul principal de creastă şi traseele turistice care acced în creasta masivului Făgăraş

Pentru turiştii care vor să parcurga aceste trasee  recomandarea salvamontiştilor este să aibă asupra lor, în continuare, echipamentul de iarnă: colţari uşori, beţe de schi sau pioleţi, pentru traversarea pantelor îngheţate, unde, mai ales dimineaţa, din cauza  îngheţului nocturn, există pericolul de alunecare. 

Pericole la altitudini mari

La peste 2000 de metri altitudine  mai există încă zăpadă pe versanţi. Sunt  şi zone unde, din cauza acumularilor din timpul iernii, stratul de zăpadă ar putea avea încă  grosimi considerabile, astfel că până la topirea integrală, există riscul dislocarii unor bucăţi de dimensiuni mari sau chiar a intregii zone acoperite.
 
Schi de primăvară

Salvamontiştii recomandă ca în timpul parcurgerii traseelor turistice, să se ocolească suprafeţele cu zăpadă, sau să se aibă în vedere  abordarea lor dimineaţa, când sunt încă îngheţate, având echipamentul necesar.
Pe toate pantele deschise, se poate practica schiul de primăvară. Este interzisă intrarea schiorilor pe vâlcele şi văi abrupte, unde acumulările de zăpadă nu sunt încă stabillizate.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite