Piteşti: Încă două cazuri noi de gripă porcină au fost confirmate în Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Încă două cazuri noi de gripă porcină au fost confirmate în Argeş
Piteşti: Încă două cazuri noi de gripă porcină au fost confirmate în Argeş

Analizele de laborator efectuate la Institutul Matei Balş din Capitală au relevat faptul că încă doi argeşeni au contactat virusul AH1N1. Este vorba despre un copil şi o femeie.

Numărul cazurilor de gripă porcină a ajuns, în Argeş, la 4 după ce încă două persoane au primit confirmarea în urma rezultatelor analizelor efectuate la Institutul Matei Balş, din Bucureşti.

Este vorba de un copil, din Piteşti, care s-a prezentat la secţia de boli infecţioase cu simptome specifice gripei sezoniere şi i-au fost recoltate probe, analizele demonstrând că este vorba de tulpina noului virus.

Cel de-al doilea caz este al unei femei din Argeş, venită de curând din străinătate, care prezenta simptome specifice, dureri musculare şi tuse, fiind şi ea purtătoare a virusului AH1N1.  Cei doi pacienţi primesc tratament la domiciliu, nefiind necesară internarea lor la Bucureşti.

Persoanele cu care cei doi bolnavi au intrat în contact nu au prezentat până acum simptome specifice noii gripe, deci nu sunt consideraţi suspecţi.

“Vineri ne-au venit 200 de cutii de Tamiflu a câte 10 comprimate fiecare, astfel că pacienţii care nu reprezintă un caz grav pot fi trataţi la noi. Avem secţia special pregătită pentru a-i putea primi”, a declarat Anca Alexandrescu, director coordonator la Direcţia de Săntate Publică Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite