Vine tăvălugul concedierilor! Sute de argeşeni, disponibilizaţi de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt zece firme care fac concedieri, în Argeş, în lunile decembrie şi ianuarie. Cei mai mulţi angajaţi, adică 200, vor fi daţi afară de la firma de construcţii Zeus. Cei mai norocoşi dintre viitorii şomeri sunt cei de la Electrica Serv, care vor primi salarii compensatorii, în funcţie de vechime.

În loc să se bucure de venirea sărbătorilor de iarnă, sute de argeşeni privesc cu groază către sfârşitul de an, şi asta pentru că acesta le va schimba statutul de angajat cu cel de şomer.

Zece firme, dintre care opt au construcţiile ca obiect de activitate, dau afară, în total, 773 de oameni la finalul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie. Angajatorii au depus deja notificările de disponibilizări la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş şi îşi încheie acum socotelile cu viitorii şomeri.

Firma Zeus, vârful concedierilor

În vârful topului concedierilor din acest final de an, conduce detaşat firma Zeus, care va lăsa fără un loc de muncă 200 de oameni. Societatea, înfiinţată în 1994, este anteprenor pentru lucrări de construcţii civile, industriale şi instalaţii şi producător de tâmplărie de lemn, aluminiu şi PVC. Zeus SA este patronată de magnatul argeşean Grigore Dobre, iar în 2009, s-a aflat pe locul 35 în Top 300 cele mai profitabile firme din Argeş, realizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din judeţul nostru.

În prag de iarnă, vor fi daţi afară oameni şi de la societatea Apartamentul SA. De aici vor pleca în această lună 106 angajaţi, din cei peste 300. Societatea a fost înfiinţată în 1976, în Piteşti, şi are ca obiect de activitate executarea lucrărilor de construcţii case, apartamente, hale industriale, birouri şi magazine. 

Pănescu dă afară 100 de oameni

Pe locul trei în topul concedierilor se află firma Selca, patronată de Constantin Pănescu, om de afaceri care în “Forbes 500 de miliardari”, din 2009,  s-a aflat pe locul 316. Firma, care activează tot în domeniul construcţiilor, va lăsa pe drumuri 100 de oameni. 

SC Electrica Serv SA este încă un angajator care va face disponibilizări înainte de sărbători. 91 de oameni vor fi daţi afară de la această societate . Spre deosebire de ceilalţi şomeri, aceştia vor pleca îndesând în buzunare de la 4 la 20 de salarii compensatorii, în funcţie de vechimea acumulată în această societate.

De asemenea, şi firma de construcţii Nordco, înfiinţată în 1991, concediază 68 de persoane, din cele 140.

“La noi, numărul este deocamdată preventiv. Este o perioadă grea pentru construcţii, încercăm din răsputeri să nu dăm afară oameni. Lista a fost înaintată pentru a putea avea noi acoperire în caz că nu se va redresa situaţia. Oricum, şi dacă nu vor fi daţi afară, vor sta în concediu fără plată”, ne-a spus Mircea Georgescu, directorul Nordco.

 Construct Steel va da afară  59 de oameni, Argif - 41, Cornea Ind Construct - 40, iar Marcus Trading şi Hidro Argeş SRL se vor descotorosi fiecare de câte 34 de oameni.

Topul concedierilor:

Zeus – 200 de angajaţi
Apartamentul – 106
Selca - 100
Electrica Serv – 91
Nordco – 68
Construct Steel – 59
Argif – 41
Cornea Ind Construct – 40
Hidro Argeş – 34
Marcus Trading - 34

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite