Aproape 2000 de sindicalişti argeşeni protestează, astăzi, în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ora 07.30,  zeci de autocare pline au pornit din Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş spre capitală. Înainte de plecare, liderul Sipa Muntenia , Adrian Voica,  le-a citit sindicaliştilor, din Adevărul de Seară, „Imnul românilor asupriţi”.

În parcarea Alcadibo, unul din punctele de plecare ale sindicaliştilor piteşteni,  agitaţia a început în jurul orei şapte. În mai puţin de o jumătate de oră, cei aproape 700 de oameni adunaţi aici erau deja în autocare, fredonând  „Imnul românilor asupriţi”,  creaţia pensionarului Piteştean Marian Roman. Liderul Sipa Muntenia, Adrian Voica, a repetat cu sindicaliştii, din Adevărul de Seară, versurile cântecului pe care-l consideră  mobilizator pentru mulţimea de oameni  nemulţumiţi. Mulţi dintre ei şi au pus mari speranţe în mitingul de astăzi, de la Bucureşti.

 “Manifestăm pentru  apăratea locurilor noastre de muncă, pentru un nivel decent de trai. Sunt drepturile noastre. Speram că, prin aceste măsuri de protest  să convingem guvernanţii să işi mai întoarca privirile şi spre cei care muncim  în aceasta ţară. Dacă suntem uniti în acest demers, avem şanse!”, spune Adrian Voica liderul Sipa Muntenia, chiar înainte de plecare.

 “Ceea ce face Guvernul Boc este o încălcare a Constiuţiei. Se încalcă Legea salarizării unice, ni se iau nişte drepturi câştigate prin lege.... Pentru aceste drepturi şi pentru  multe altele care ni se încalcă, în jur de 600 de sindicalişti Sanitas s-au adunat să plece spre Bucureşti. “ spune Doina Fănică, liderul Sanitas Argeş.

Încrezători s-au urcat în autocare şi sindicaliştii de la Apă Canal 2000 SA.  Ion Luca are 56 de ani şi s-a trezit cu noaptea-n cap ca să prindă un loc în autocarele  are au plecat spre capitală. Din 1990 încoace a aprticipat la aproape toate mitingurile organizate în Capitală. Nu mai are emoţii aşa cum avea la început, dar o nelinişte l-a tot măcinat zilele acestea.

„Am doi copii şi doi nepoţi iar cu salariile aste, nu se mai poate. Avem, toţi rate la bănci, cheltuielile de zi cu zi sunt şi ele destul de mari, şi aşa ne descurcăm destul de greu. Să ne mai şi taie din veniturile astea mici, mi se pare o jicnire, o umilire. E inuman ceea ce se întâmplă. Suntem de-a dreptul înjosiţi . După 36 de ani de muncă, te trezeşti călcat în picioare de cei care ar trebui să aibă grijă de interesele tale. D-aia mergem la Bucureşti, să le arătăm că aşa nu se mai poate. Mi se parte normal să merg să cer guvernanţilor ceea ce mi se cuvine.Lupt pentru drepturile mele şi ale familiei mele. Am fost cam la toate mitingurile de până acum , nici nu le mai ştiu  numărul, nu mi-a scăpat niciunul şi o să mă mai duc dacă va mai fi cazul.”, spunea, dimineaşă, bărbatul .

 În  jurul orei 9.30 sindicaliştii argeşeni au ajuns în Bucureşti:
“Nu am avut niciun fel de probleme pe traseu. Am avut  jandarmii, antemergători şi am ajuns în deplină siguranţă la, poate, cel mai mare miting de la Revoluţie  încoace”,  a declarat liderul Sipa Muntenia,  la coborârea din autocar.



“Lupt pentru drepturile mele şi ale familiei mele. Am fost cam la toate mitingurile de până acum , nici nu le mai ştiu  numărul, nu mi-a scăpat niciunul şi o să mă mai duc dacă va mai fi cazul” spune Ion Luca, 56 de ani, sindicalist Apă Canal.







Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite