Piteşti: Apartamentele la cheie nu se mai cumpără

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Apartamentele la cheie nu se mai cumpără
Piteşti: Apartamentele la cheie nu se mai cumpără

Preţul unei locuinţe la cheie în Piteşti îi cam sperie pe clienţi care preferă să economisească şi să-şi cumpere un apartament vechi.

În decursul acestui an, în Argeş au fost date 772 de locuinţe la cheie. În primul trimestru au fost terminate 383 de locuinţe, iar în al doilea, 389 de locuinţe. Scădeio considerabile de preţ au apărut la apartamentele vechi, între 25 şi 50%, pe când la ele noi, reducerile sunt, în medie, de 5%-10%.


Cea mai ieftină locuinţă nouă
Pentru cei care doresc să-şi achiziţioneze un apartament nou, cu finisaje de lux, şi parcare subterană sau supraterană, cel mai mic preţ este de 35.000 de euro. Este vorba despre garsoniere amplasate într-o zonă liniştită, cu vedere la pădurea Trivale. Suprafaţa acestei locuinţe este de 50 de metri pătraţi, are balcon, bai, bucătărie şi living. Respetivele garsoniere se găsesc într-un imobil încă neterminat.

 „Cea mai ieftină locuinţă nouă, la cheie, cu finisaje de lux şi parcare subterană şi supraterană costă 35.000 de euro. Imobilul nu este încă terminat, dar o parte dintre cele 12 garsoniere sunt deja cumpărate”, spune Cristina Ştoi, reprezentanta firmei Italy Construcţii.

La apartamentele noi, în funcţie de numărul de camere, preţul variază între 50.000 de euro, la cele cu două camere(66mp) şi 65.ooo de euro la cele cu trei camere(suprafaţă de 88 mp). Cât priveşte cererea de apartamente noi, oamenii caută fie garsoniere, fie apartamente cu trei camere.

„La noi merg mai bine garsonierele şi apartamentele cu trei camere, cele cu două sunt mai puţin căutate.”, spune Cristina Ştoi.


Locuinţele noi pierd teren în faţa celor vechi
Cea mai ieftină garsonieră nouă din Piteşti costă 35.000 de euro, dar, comparativ cu preţul unei locuinţe de acelaşi tip, dar veche, preul este cu câteva mii se euro mai mare.

„O garsonieră din cartierul Craiovei, cu o suprafaţă de 44 de metri pătraţi, costă cam 29,000 de euro. Oamenii preferă o locuinţă veche.”, spune Eduard Vulpescu, director general al agenţiei Mondo Serv Invest SRL. 

Preţurile apartamentelor vechi

Garsonieră: între 110.000 de ron şi 39.000 de euro
Apartament cu două camere: între 185.000 de ron şi 65.000 de euro
Apartament cu trei camere: între 4.000 de euro şi 95.000 de euro
Apartament cu patru camere: între 29.000 de euro şi 129.000 de euro

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite