Pitesti: Anulare datoriilor CET-urilor nu îi ajută pe piteşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a decis, ieri, să anuleze datoriile CET-urilor. Cu toate acestea, preţul gigacaloriei va rămâne neschimbat.

Este vorba despre anularea strict a datoriilor către stat şi nu a celor comerciale. Deşi 35 de localităţi vor avea de câştigat din această decizie, Piteştiul nu se va număra printre ele.
Procedura de anulare a acestor datorii nu este deloc una simplă. Trebuie întocmite planuri de salvare şi o evaluare temeinică. Acestea trebuie să fie mai întâi avizate de Guvern şi mai apoi de Uniunea Europeană. „UE nu acceptă ştergerea datoriilor, dar în cazuri excepţionale cum este acesta, este posibil să o facă“, declară viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică. Fie că UE va accepta sau nu această decizie, Piteştiul nu mai poate beneficia de anularea acestor datorii către stat. „Noi nu avem nimic de câştigat pentru că Termoficarea 2000 SA a intrat deja în faliment ceea ce face imposibilă realizarea unei documentaţii“, a mai adaugat, în această dimineaţă, Cornel Ionică.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite