Anul Nou vine cu disponibilizări. Peste 650 de argeșeni își vor pierde locurile de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulți viitori șomeri sunt din domeniul construcțiilor unde în această perioadă activitatea este redusă. În următoarele săptămâni șase firme vor renunța la o parte din angajați.

Printre societățile care au notificat deja Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș că vor restructura locuri de muncă de numără Nova Textile care va renunța la 121 de angajați și Zeus care va disponibiliza 100 de muncitori. Societatea RMR va da și ea afară 95 de angajați, în timp ce Nordoco SA va face 41 de restructurări, iar firma Kranz va trimite în șomaj 47 de persoane.

 Începând de luni, 9 ianuarie, 259 de angajați ai Arpechim Pitești vor intra în perioada de preaviz de 90 de zile, urmând ca din luna martie să intre în șomaj. Cei 259 de angajați, din totalul de 618, vor primi integral drepturile bănești, dar și salarii compensatorii în valoare de 35.100 de lei.

Liderii de sindicat speră ca o intervenție a autorităților să poată salva soarta angajaților, după ce anul trecut aceștia au protestat pentru ca unitatea să fie sa ajutată

"Eu sunt împăcat. Am făcut tot ceea ce putea fi făcut şi i-am adus pe salariaţi ca angajaţi în noul an. Am făcut totul pentru ei, dar acum aşteptăm o intervenţie a autorităţilor", a declarat pentru Mediafax Ionel Popescu, liderul sindicatului "Rafinorul" din cadrul Arpechim Piteşti.

De altfel, pe parcursul anului 2011 ei au participat alături de sute de angajați de la Arpechim la mai multe acțiuni de protest prin care cereau ca unitatea să nu fie închisă, în ciuda faptului că Petrom nu a găsit cumpărători pentru ea.
       
Anul trecut au fost disponibilizați 1065 de angajați de la 24 de firme, aproape jumătate din numărul angajaților care au rămas fără serviciu în 2010. Societatea care a dat cei mai mulți muncitori afară anul trecut este Lisa Draxlmaier – 250 de salariați.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite