Angajaţii Dacia, salarii mai mari cu 260 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronatul şi sindicaliştii de la Dacia au ajuns în sfârşit la un consens în ceea ce priveşte majorarea salarială, după mai bine de o lună de negocieri. Astfel toţi angajaţii vor avea lefuri mai mari cu 260 de lei net în acest an.

Toţi angajaţii Uzinei Dacia de la Mioveni au motive să fie fericiţi la începutul primăverii. Salariile le vor fi mărite cu 260 de lei net, după ce patronatul a ajuns la o înţelegere cu Sindicatul Automobile Dacia (SAD), în timpul negocierilor din cadrul contractului colectiv de muncă pe anul 2011.

Majorare în două tranşe

Majorarea salarială, care a fost adoptată oficial, intră în vigoare de la 1 ianuarie, urmând ca salariaţii să încaseze câte 200 de lei lunar retroactiv în luna aprilie. De la  1 mai se va aplica şi cea de-a doua mărire de leafă, în valoare de 60 de lei, care va intra pe cardurile salariaţilor Dacia în luna iunie. Conducerea sindicatului se arată mulţumită de rezultatele negocierilor pe salarii, suma fiind foarte apropiată de cea pe care angajaţii au solicitat-o înainte de începerea tratativelor, şi anume de 300 de lei.

„S-au încheiat într-adevăr, negocierile pentru salarii, însă suntem în continuare în tratative cu reprezentanţii conducerii şi pentru celelalte clauze, cum ar fi primele sau perioadele de concediu. Noi suntem mulţumiţi cu ceea ce am reuşit să obţinem pentru angajaţi, este o majorare pe care fiecare salariat în parte o merită, pentru că fiecare a contribuit la profitul pe anul trecut”, ne-a spus Ion Iordache, vicelider SAD.

Negocierile pentru contractul colectiv de muncă au debutat  în luna ianuarie şi sunt încă în derulare. Acestea au loc la începutul fiecărui an, încă din 1991. În 2010, salariile tuturor angajaţilor de la Dacia au fost majorate cu 300 de lei, plătibili tot în două tranşe, respectiv 220 de lei din luna ianuarie, şi 80 de lei de la 1 aprilie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite