Piteşti: Angajaţii de la Dacia, şoferi fideli de Logan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Angajaţii de la Dacia, şoferi fideli de Logan
Piteşti: Angajaţii de la Dacia, şoferi fideli de Logan

Cei mai mulţi salariaţi ai uzinei din Mioveni conduc chiar maşinile pe care le-au asamblat pe linia de montaj.Autoturismele marca Dacia Renault au fost achiziţionate în mare parte prin programul „Rabla“ de reînnoire a parcului auto.

De la bătrâna Dacie 1310, până la Volkswagen, Opel, Ford sau Toyota RAV4, toate se mărcile se găsesc în parcare Uzinei Dacia. Cei mai mulţi angajaţi conduc însă maşini Logan, iar explicaţia este simplă, având în vedere că fiecare angajat beneficiaza de o reducere din partea uzinei de la Colibaşi, la achiziţionarea unui model din gama Dacia-Renault.
„Reducerea este de 5% din preţul de achiziţionare, indiferent de modelul pentru care optează salariaţii noştri“, a declarat Silviu Sepciu, purtător de cuvânt Dacia Reanult.


90% din angajaţi conduc Loganuri
Pe fiecare schimb, sunt aproximativ 3.000 de maşini care ocupă locurile de parcare din perimetrul uzinei. „În proporţie de 90%, cei care vin cu maşina personală la muncă conduc Loganuri“, a spus Liviu Ion, director de comunicaţii în cadrul Uzinei de la Colibaşi.


Cei mai mulţi salariaţi care au autoturism din gama Dacia Renault şi l-au achiziţionat prin programul de reînnoire a parcului auto. Anul acesta, în jur de 135 de salariaţi şi-au cumpărat o maşină Logan sau Sandero, prin acest program. „Mi-am cumpărat Loganul anul acesta prin programul „Rabla“. Este o maşină bună pentru cei cu venituri medii. Pentru mine a afost o afacere profitabilă pentru că pe lângă reducerea de 5% din partea uzinei, am primit şi prima de casare de 3.800 de lei. Altfel, nu ajungeam să-mi iau în veci o maşină nouă“, a spus Valentin Dumitrescu (33 de ani), unul dintre cei care lucrează la secţia „Caroserie“.


Unii conduc Dacia 1310, alţii maşini puternice
Există salariaţi care din raţiuni financiare sau chiar din nostalgie au rămas fideli modelului Dacia 1310. „Conduc în continuare maşina mea veche de 30 de ani. Aş vrea să am şi eu un Logan, dar nu îmi permite buzunarul, deocamdată“, afirmă Ion Sandu (53 de ani).


Deşi salariul mediu la Uzina Dacia Renault este 1.300 de lei, există câteva sute de salariaţi care îşi permit să vină la serviciu cu modele de maşini puternice, cum ar fi Toyota, Volskwagen, Opel sau Ford. „Am un autoturism Toyota RAV4 pe care l-am cumpărat în urmă cu un an. M-au ajutat cu bani socrii mei, pentru că din salariul pe care îl câştig nu mi-aş fi permis nici în zece ani o astfel de maşină. Sunt tânăr şi mi-am dorit să conduc o maşină mult mai bună decât Loganul“, subliniează Dragoş Marinescu (27 de ani).

Citat
Reducerea este de 5% din preţul de achiziţionare, indiferent de modelul pentru care optează salariaţii noştri
Silviu Sepciu
Purtător de cuvânt Dacia Reanult

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite