Andrei Penescu: “Tatăl meu nu vrea să vândă FC Argeş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Fiul lui Cornel Penescu, Andrei, a anunţat că ar vrea să renunţe la echipa piteşteană, dar nu este lăsat de tatăl său, care conduce din închisoare.

La 19 ani, Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu, gestionează împreună cu unchiul său, Ilie Penescu, afacerile familiei, printre care şi echipa de fotbal FC Argeş. Spune că povara atârnă greu pe umerii săi, dar că încearcă să facă faţă situaţiei până în ziua când tatăl său va fi eliberat din penitenciar şi se va întoarce acasă.


Andrei Penescu se plânge că de când a fost închis tatăl său, imperiul familiei Penescu este la pământ. Acesta îl consideră pe Ionuţ Badea un trădător, pentru că a plecat de la FC Argeş.


Cum au fost sărbătorile de iarnă fără tatăl tău?


Cumplit. Parcă nici nu au fost sărbători pentru noi. A fost cel mai trist Crcăiun şi Revelion din viaţa mea fară tata acasă. Sunt tare afectat de ceea ce se întâmplă. Am fost la el în vizită, de Crăciun, i-am dus sarmale şi şorici.


De unde crezi tu că i se trage tatălui tău? A deranjat pe cineva?


Sincer, nu vreau să vorbesc pe marginea acestui subiect, pentru că s-ar putea să-i fac rău. În orice caz, nu cred că avea pe cine să deranjeze pentru că tatăl meu a făcut bine la toată lumea. Nu cred că are duşmani.

„Ionuţ Badea este un trădător“

Sunt probleme şi la FC Argeş.
Aşa este, însă încercăm să facem faţă situaţiei. Au fost restanţe către jucători, pe care le-am onorat săptămâna trecută. Sincer, dacă ar fi după mine, aş vinde clubul imediat, dar tata nu vrea. Insistă să ţină echipa.


Cum comentezi plecarea lui Ionuţ Badea la FC Internaţional?


Ionuţ Badea este un trădător. Nu trebuia să plece, să lase echipa la greu. Şi tata a fost foarte supărat când i-am dat vestea. A avut încredere în el, atunci când nimeni nu îi acorda vreo şansă ca antrenor, iar acum i-a întors spatele. Sunt dezamăgit de modul în care s-a comportat Ionuţ Badea.


Ce obiectiv are FC Argeş în acest sezon?


Obiectivul nostru este clar, promovarea. Nu va pleca niciun jucător în această iarnă şi vom face tot ce ne stă în putinţă să-l îndeplinim.


Cum este ca la 19 ani să gestionezi toate afacerile şi să te ocupi de clubul de fotbal?


Nu sunt singur. Îl am alături pe fratele tatălui meu. Plus că de fiecare dată când trebuie să luăm o decizie important discutăm şi cu tata.


Când ai discutat ultima dată cu tatăl tău?


În urmă cu patru zile am fost în vizită la el, la penitenciarul Mărgineni. Am mers împreună cu mama mea. Vizita a durat o jumătate de oră.
„Tatăl meu stă cu criminali în cameră“

Cum se simte Cornel Penescu?


Bine în niciun caz nu se simte, mai ales că săptămâna trecută a primit o nouă decizie nefavorabilă la cererea de eliberare sub control judiciar din penitenciar.


Cu cine împarte celula?


Stă într-o cameră în care mai sunt 12 oameni. Este un spaţiu îngust, abia se pot mişca, iar paturile sunt suprapuse. Am înţeles că unii dintre colegii săi de cameră sunt condamnaţi pentru crime.


Afacerile cum merg?


Prost. Dacă în urmă cu un an aveam peste 4.500 de angajaţi, acum în firmă mai sunt câteva sute de salariaţi. Pe lângă hipermarketuri şi fotbal, mai desfăşurăm activităţi în construcţii, avem şi o firmă de taxi. Cert este că de când a început scandalul cu fotbalul, am pierdut foarte mulţi bani.

Ce se va întâmpla cu lanţul de hipermarketuri PIC?


Momentan, le-am închis pe toate, însă nu vom vinde afacerea. Spaţiile din oraşele unde au funcţionat aceste hipermarketuri, cum este cazul şi celui de la Piteşti, vor fi închiriate şi îşi vor păstra specificul activităţii.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite