Andrei Păunescu, Angela Similea şi academicieni din Republica Moldova vin la Ziua Unirii Basarabiei cu România de la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La evenimentele de la Piteşti sunt invitate personalităţi din Republica Moldova
La evenimentele de la Piteşti sunt invitate personalităţi din Republica Moldova

În cinstea împlinirii a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, Consiliul Judeţean Argeş şi Primăria Piteşti organizează o serie de manifestări la care iau parte şi personalităţi din Republica Moldova.


Marți, 27 martie, cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, vor avea loc mai multe manifestări în Piteşti, pentru a marca actul de la 27 martie 1918.

Astfel, de la ora 11.00, la Primăria Municipiului Pitești, va avea loc o lansare de carte și vor susține alocuțiuni dedicate Unirii mai mulţi invitați, printre care academicianul Nicolae Dabija, din Chişinău, Serafim Urecheanu, președintele Curții de Conturi din Republica Moldova sau academicianul Mihai Cimpoi – președintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, dar şi acad. Vasile Țânțăreanu din Cernăuți, prof. dr. Victor Crăciun, gral dr. Mircea Chelaru, prof. Niculina Merceanu, col. dr. Cornel carp, prof. univ. Raisa Vieru, prof. Eugenia Marin şi Cristofor Aldea Teodorovici – președintele A.C. ”Două inimi gemene”.

Evenimentele vor continua la ora 12.15 cu o depunere de coroane și dezvelirea bustului poetului basarabean Grigore Vieru, în apropierea Curții de Conturi.

În cinstea Unirii, de la ora 14.00, la Casa Sindicatelor se va desfășura şi un program artistic, la care își vor da concursul: Ansamblul ”Dorul” și Orchestra ”Doina Argeșului”, Nicolae Martin, Cristina Turcu Preda, Daniela Cernea Leon, Valentin Grigorescu, George Nedelea, Georgeta Chițoran, Niculina Merceanu, Angela Similea, Cristofor Aldea Teodorovici, Andrei Păunescu și Zelena, Alexandru Țânțăreanu, Tiberiu Hărăguș – Grupul P620 şi Nina Curlicovschi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite