Amplă acțiune de ecologizare, în Trivale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sacii s-au umplut rapid, pentru că gunoi a fost din abundență
Sacii s-au umplut rapid, pentru că gunoi a fost din abundență

80 de studenți responsabili ai ai Facultății de Ecologie din cadrul Universității din Pitești au deschis, astăzi, seria de acțiuni organizate cu ocazia “Săptămânii Mondiale a Mediului”

Înarmați cu saci și mănuși de cauciuc, ambițioșii tineri s-au împărțit în grupe și, de la ora  ora 09.00,  au luat la pas fiecare metru pătrat din parc.  

 “Am găsit te miri ce, de la pamperși, lenjerie intimă, peturi, sticle și veselă, până la încățăminte, pături, parchet și tâmplărie. În nici o oră am reușit să strângem aproape 70 de saci de gunoi”, spune  Mihai Eduard Ologu, student în anul III la Facultatea de Ecologie și Protecția Mediului,  coordonatorul acțiunii.

“Obiectivul nostru este ecologizarea zonei “Grotă” din Parcul Trivale iar scopul  inițiativei noastre este conștientizarea populației asupra a ceea ce presupune un mediu sănătos, o pădure curată. Trivale este un loc minunat, însă, din păcare, doar la prima vedere. Dacă pășești printre copaci îți dai seama câtă mizerie putem face noi, piteștenii, iar dacă punem la socoteală și apele uzarte menajere care se deversează pe rigole, în pădure, lucrurile nu mai par deloc frumoase.”, spune  Dr. Ing. Anca Ciurduc,  profesoul celor 80 de studenți.

 Și chiar dacă au avut parte și de un pic de ploaie, până aprope de orele prânzului, ecologiștii au reușit să umple toți cei 150 de saci pe care i-au avut la dispoziție.
 De la ora 14.00, la Universitatea din Pitești a fost programată o dezbatere susținută de Automobile Dacia SA, sponsorul oficial al evenimentului, care le-a pregătit premii tuturor participantilor la acțiunea de ecologizare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite