Amenzi aspre pentru hoţii de lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au confiscat peste 100 m.c. de lemn
Poliţiştii au confiscat peste 100 m.c. de lemn

Peste 100 de metri cubi de material lemnos confiscat şi amenzi de aproximativ 30.000 de lei. Acesta este rezultatul unei ample acţiuni de combatere a transportului şi a tăierii ilegale de copaci pe care poliţiştii argeşeni, împreună cu jandarmii şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Piteşti.

Oamenii legii au verificat 110 persoane şi au controlat 96 de autovehicule, 52 de conducători auto fiind sancţionaţi cu amenzi în valoare de 6.500 de lei.


“În urma acţiunii au fost ridicate 12 certificate ale autovehiculelor care nu corespundeau din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice şi a fost constatată săvârşirea unei infracţiuni. Unul dintre conducători conducea fără a poseda permis.”, a declarat subinspector Robert Radu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.


Poliţiştii au confiscat 51 m.c. de material lemn de foc, 12.6 m.c. cherestea, 44 m.c. material lemnos valoric şi au aplicat 31 sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.000 lei.


Lemnul trebuia să ajungă în alte judeţe
“Parte din materialul lemnos a fost confiscat şi depozitat la Ocolul Silvic Piteşti, iar o altă parte a fost valorificat pe loc pentru a nu ne mai complica cu valorificarea ulterioară şi achitat de contraveninenţi pe loc. Lemnul provine de pe raza mai multor ocoale silvice de la Piteşti, Câmpulung, Mihăeşti şi Topoloveni. Aceştia mergeau cu el către Giurgiu, Bucureşti, Videle şi Turnul Măgurele.”, a declarat Mihai Rizescu, inginer şef Birou Pază şi Protecţie la Direcţia Silvică Piteşti.


Adunaţi în parcarea de la Stadionul din Piteşti, cu căruţe, camionete Aro sau camioane încărcate cu lemn şi cherestea, cei care au fost controlaţi şi găsiţi cu acte în neregulă susţin că au fost puşi să plătească încă o dată lemnul degeaba.


“Le vindem să luăm pâine”
“Domnului ăluia nu i-a plăcut că n-aveam o ştampilă. Am mai plătit încă o dată, am dat 4 milioane ca să putem să luăm lemnele. Ne-au pus să le plătim încă o dată.”, spunea revoltat unul dintre cei găsiţi cu actele în neregulă. 


“Ne-au oprit ăştia de la silvic, dar avem acte, avem aviz. Am luat lemnele de la fabrică, resturi, să le vindem şi noi să luăm pâine să trăim.”, a spus una dintre femeile care a fost oprită de poliţişti.


Dosar penal pentru fals în înscrisuri
Gheorghe Zărescu, de 53 de ani, administratorul firmei Ina Forest Presto SRL, din comuna Miceşti, s-a ales cu dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnatură privată. Acesta a întocmit şi eliberat avize de însoţire pentru material lemnos, neconforme cu realitatea pentru patru şoferi din Davideşti.


Şi firma Iust Mar Lemn Forest SRL din Băiculeşti s-a ales cu o amendă contravenţională după ce la sediul său, în urma unui control, au fost găsite nereguli şi s-au confiscat 44 m.c. de fag, în valoare de aproximativ 3500 lei.


Pe numele unui bărbat din Lereşti, Constantin Stoica, s-a întocmit dosar penal acesta fiind suspectat de tăierea ilegală a 107 brazi din pădurea sa şi a mamei sale.


Oamenii legii susţin că astfel de acţiuni vor continua pentru descurajarea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori.
   

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite