Amenzi usturătoare pentru şoferii de camioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O acţiune de mare amploare a Poliţiei Autostrăzii a avut loc ieri după-amiază pe A1 Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 110. Timp de patru ore oamenii legii au tras pe dreapta toate autovehiculele care depăşeau 3,5 tone pentru a verifica dacă şoferii respectă prevederile legale şi dacă maşinile sunt în stare tehnică bună.

În acest scop au fost mobilizaţi 21 de poliţişti şi 6 inspectori de la Registrul Auto Român care opreau camioanele atât pe sensul de mers spre Bucureşti, cât şi pe cel spre Vâlcea.

Peste 150 de autovehicule au fost verificate şi au fost aplicate 83 de amenzi, în valoare de 210.000. Printre neregulile constatate se numără nerespectarea timpilor de odihnă, lipsa rovignetei sau defecţiuni tehnice, motiv pentru care trei autovehicule au fost sigilate, având defecţiuni tehnice grave.


Scopul întregii acţiuni a fost acela de a preveni accidentele care pot avea loc pe autostradă din cauza problemelor tehnice ale maşinilor de mare tonaj sau din cauza şoferilor care nu respectă timpul de odihnă şi, din cauza oboselii, adorm la volan.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite