Piteşti: Amenzi usturătoare pentru cei care aruncă chiştocul de ţigară pe jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Amenzi usturătoare pentru cei care aruncă chiştocul de ţigară pe jos
Piteşti: Amenzi usturătoare pentru cei care aruncă chiştocul de ţigară pe jos

Cei care nu respectă legea „bunului simţ” şi aruncă „mucurile” de ţigară pe stradă sunt sancţionaţi conform art.15 din HCL 27/ 2002 cu amenzi între 100 şi 200 de lei  


Poliţiştii comunitari îi educă pe fumătorii certaţi cu legea „bunului simţ”. Astfel, de la începutul anului şi până în prezent, au fost întocmite 37 de procese verbale persoanelor care fie au fumat în locuri publice nepermise, fie au aruncat pe jos resturile de la ţigară. Amenda prevăzută de lege într-o astfel de situaţie este cuprinsă între 100 şi 200 de lei, însă se reduce la jumătate în cazul în care se achită pe loc, o dată cu întocmirea procesului verbal.
 Amenzi în valoare totală de 1.850 de lei
„60% din amenzi au fost plătite pe loc de contravenienţi. Noi nu facem altceva decât să aplicăm legea, cu toate că în majoritatea cazurilor cei care calcă strâmb protestează vehement în momentul întocmirii procesului verbal”, explică Ion Petre, directorul executiv adjunct al Poliţiei Comunitare Piteşti. Anul acesta s-au aplicat, aşadar, amenzi în valoare totală de 1.860 de lei pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţiile publice, care este permis doar în locurile special amenajate, iar banii încasaţi s-au dus la bugetul Consiliului Local. Ultima sancţiune a fost plicată de poliţiştii comunitari în urmă cu două zile. Contravenientul, un tânăr fumător de 32 de ani, care a aruncat „chiştocul” de ţigară pe jos, pe Strada Mare, unde din 10 în 10 metri sunt există spatţii special amenajate pentru fumător. Vocea străzii apreciază intervenţia poliţiştilor în astfel de situaţii. „Dacă tot vrem să devenim o naţie civilizată, trebuie să urmăm exemplul ţărilor dezvoltate. Foarte bine că se aplică astfel de amenzi.”, spune Valentin Dumitrescu (39 de ani).

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite