Amenzi de Paşte pentru comercianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş au făcut mai multe controale în pieţele şi magazinele din judeţ, înainte de Paşte, pentru a verifica dacă produsele scoase la vânzare respectă legea şi nu pun în pericol sănătatea cumpărătorilor.

Controalele au vizat produsele specifice sărbătorilor pascale: carnea, ouăle, vopseaua de ouă, ciocolata şi produsele din cacao, produsele de patiserie – cozonaci, pască, checuri, vinul, dar şi produsele de post din soia şi de origine vegetală.

Au fost verificate 15 magazine, costatându-se abateri la 12 dintre acestea. Dintre produsele alimentare controlate, 105, 56 kg au fost găste cu abateri. Comisarii CJPC au aplicat 11 amenzi în valoare de 44.000 lei şi au oprit de la comercializare 12 kg de produse alimentare.

Comisarii au verificat calitatea cărnii preambalate, în special cea de miel, şi a preparatelor din carne existente la comercializare. Au fost constatate abateri în ceea ce priveşte condiţiile de păstrare a produselor, carnea fiind depozitată la o temperatură mult mai mare decât cea impusă de producător. Inspectorii au găsit la comercializare şi drob de porc, slănină, salam, preparate din carne, ceafă afumată, parizer ţărănesc, slănină şi costiţă afumate care aveau data expirării depăşită. Unele preparate din carne nu aveau indiate pe etichetă cantitatea netă.

În ceea ce priveşte vânzarea ouălor vrac, comisarii au descoperit că cele 180 de ouă scoase la vânzare într-un magazin din Piteşti nu aveau informaţii despre categoria de calitate şi metoda de creştre a găinilor.

Produsele de patiserie controlate nu aveau etichete, nu ofereau informaţii despre ingredientele alergene şi data de expirare şi erau depozitate la temperaturi mai mare decât cele recomandate. Un magazin din Piteşti comercializa covrigi cu miere şi ştrudel expirate.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite