Alin Răzvan Stănculeţ este colecţionar de monede şi viitor hair-stylist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Răzvan Stănculeţ este colecţionar de monede şi viitor hair-stylist
Alin Răzvan Stănculeţ este colecţionar de monede şi viitor hair-stylist

Alin duce mai departe tradiţia femeilor din familia sa, aceea de a lucra într-un salon de înfrumuseţare. Tânărul este hotărât să devină hair stylist şi să coafeze fete frumoase.

Alin a descoperit pasiunea pentru coafuri de mic copil, fiind o tradiţie în familia sa. Bunica sa, Camelia Mateiaş, a lucrat 40 de ani la un salon de înfrumuseţare din centrul oraşului, iar mama sa, Gianina, lucrează de 10 ani ca manechiuristă în acelaşi loc.

Chiar dacă este băiat, Alin nu s-a sfiit să urmeze tradiţia familiei. Practic tânărul a crescut printre clientele care veneau la salon şi a deprins astfel tainele acestei meserii. Imediat cum a terminat liceul, s-a hotărât să urmeze o carieră în această direcţie şi s-a înscris la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii al Cooperaţiei Meşteşugăreşti “Spiru Haret” UCECOM din Bucureşti, la cursuri de hair-styling.


A avut emoţii la primul client
 “Pe 20 iulie am început practica aici la salon. Mi s-a părut foarte greu la început, nu cunoşteam colectivul, nu ştiam să fac nimic. Dar când mă învăţau colegele să lucrez ceva, uitam de tot şi nu mai aveam nicio problemă. Tund cu ajutorul lor. La primul client am avut emoţii mari, dar nu mi-a tremurat mâna şi a ieşti bine tunsoarea”, spune băiatul.


Tânărul stylist mai are 7 luni de studii în acest domeniu, iar după terminarea cursurilor intenţionează să se concentreze pe această meserie şi să se angajeze la salonul unde lucrează şi mama sa.

Între timp se gândeşte să urmeze şi Facultatea de Management pentru a-şi continua studiile la un nivel mai înalt.
„În meseria asta trebuie să am stilul meu propriu. Aş vrea să reinventez coafuri şi tunsori. Îmi place să coafez părul fără să-l traumatizez, într-un mod cât mai natural. Pentru mine cel mai uşor de aranjat e firul de păr mediu şi lung, drept.”

Prietena sa a fost încântată de noul look
Alin Stănculeţ pune mare pasiune în ceea ce face, din acest motiv tunsorile sale fiind reuşite. Şi prietena sa a avut încredere să se lase pe mâna viitorului hair-stylistului.


“Am tuns-o şi pe prietena mea şi i-a plăcut foarte mult. La ea am avut însă cele mai mari emoţii. Mi-era frică să nu fie dezamăgită de rezultatul final”, spune zâmbind Alin.


Îi coafează şi  îi tunde pe prietenii săi
Tânărul este şi stylistul prietenilor. Pe băieţi îi tuned, iar pe fete le coafează pentru diferite evenimente. Cel mai mult însă îi place să facă frumoase fetele cu părul lung.


Viitorul hair-stylist merge şi el la frizerie pentru a se tunde cam o dată pe lună. Din clasa a V-a a ales aceeaşi tunsoare, stilul army, cu ţepi, iar în trecut a adoptat un look mai neobişnuit: şi-a făcut şuviţe roşii, galbene şi albastre.


Cel mai mare vis al lui Alin Stănculeţ este să lucreze alături de mama sa.  “Visez să-mi deschid un salon împreună cu mama mea. Ea să fie manechiuristă şi eu hair-stylist şi să poată veni la noi orice om să se aranjeze, indiferent de categorie socială sau vârstă”, închieie tânărul

Profil:
Născut: 19 septembrie 1989, Piteşti


Studii: Grupul Şcolar de Industrie Uşoară Armand Călinescu Piteşti


Familie:  Mai are un frate, Eduard Codruţ, student în anul 4 la Politehnică


Ce-i place: Îmi place foarte mult să ies în oraş. Visul meu e să merg la mare iarna. O altă pasiune a mea e să colecţionez monede de când sunt copil. Stâng în special monede vechi care au rulat în România din 1866 până în prezent. Am strâns peste 2000 de monede din toată lumea, dar cea mai valoroasă e cea primită de la tata, de 25.000 de lei, din 1946.


Ce nu-i place: Nu-mi place să fiu minţit, nu suport lucrul ăsta. Nu îmi place să fac lucruri care îmi crează discomfort.


Întrebări:
Ce vedetă ţi-ar plăcea să coafezi?

A.R.S: Pe Angelina Jolie mi-ar plăcea s-o coafez. I-aş lăsa părul lung şi drept şi aş tunde bretonul asimetric, în zig-zag ascendent. Aş vopsi-o tot brunetă pentru că îi stă bine şi e frumoasă aşa.


Pe cine ai coafat prima dată?
A.R.S: Primul meu client a fost mama. I-am aranjat părul cu peria şi foehnul, i-am dat volum, după care l-am tapat. A fost o coafură lejeră, de stradă. Iar plimul client cu adevărat a fost mama unei cliente de la salon care, deşi eram începător, a avut curajul să se lase pe mâna mea şi a fost mulţumită de tunsoare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite