Alin George Costache sportivul cu picioare de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Costache a câştigat pnă acum 8 medalii la concursurile de atletism
Alin Costache a câştigat pnă acum 8 medalii la concursurile de atletism

Tânărul piteştean practică atletismul de la 11 ani şi a reuşit să obţină până acum 8 medalii la diverse campionate.

Asemenea personajului din desenele animate, Speedy Gonzales, Alin poate alerga foarte repede. Recordul său personal la viteză este 22,5 secunde pentru a parcurge 200 de metri.


Să nu credeţi însă Alin s-a născut cu viteza în sânge. A fost nevoie de ani întregi de antrenament pentru a ajunge la această performanţă.

Piteşteanul s-a apucat de atletism după ce a câştigat la un concurs de alergare, în şcoala generală. Un vecin de-al său l-a dus la stadionul municipal, acolo unde există o pistă de atletism şi i-a recomandat un antrenor, pe vremea când Alin avea doar 11 ani.Aşa a luat naştere pasiunea sa pentru acest spor. La început antrenamentele i s-au părut distractive pentru că era plăcut să alergi toată ziua alături de colegi şi de prieteni. Cu timpul însă, puţini au reuşit să facă performanţă, alături de Alin, mulţi dintre tineri preferând să abandoneze cursa către podium pe parcurs.

“La început nu mi s-a părut greu, antrenorul a făcut în aşa fel încât să fie distractive antrenamentele, jucam fotbal, pititea.Pe parcurs au început să fie din ce în ce mai grele.Profesorul m-a întrebat dacă vreau să continui, antrenamentele vor fi mai grele, iar din 2004 fac atletism de performanţă.”, povesteşte atletul.

Aleargă zilnic 12 km
Sportivul se antrenează zilnic timp de trei ore şi în afară de 10-12 kilometri alergaţi zilnic, face şi exerciţii de forţă. După antrenamente spune că îi place să lenevească şi să stea liniştit pentru a se odihni cât mai bine.

Atletul piteştean a adunat până acum în palmaresul său 8 medalii, una de aur şi şapte de argint şi bronz. Anul acesta a fost medaliat cu bronz la Campionatele naţionale de atletism, la proba 400 m plat şi a obţinut mai multe medalii la proba ştafetă, la Concursurile naţionale pentru juniori. A participat de asemenea şi la Crosul Toamnei, organizat în Piteşti, unde a obţinut un loc fruntaş. Cel mai emoţionat a fost însă când a primit prima medalie.

Aur la ştafetă

“Aveam 16 ani când am câştigat aur la ştafetă, juniori, în 2007. Eram emoţionat şi am fost foarte mândri, şi eu şi colegii mei. Nu ne aşteptam să câştigăm. Nu ştiam ce e aia ştafetă, nu făcusem niciodată. Ne-am dus acolo fără antrenament şi, culmea, am şi câştigat”, îşi aminteşte Alin Costache.

Cel mai important premiu pentru el este însă medalia de bronz de anul acesta la proba de 400 de metri şi spune că îşi doreşte o medalie cât mai strălucitoare la Campionatele naţionale de la anul.

Din fericire, până acum, Alin nu a suferit nicio accidentare, dar din cauza stării foarte proaste a pistei i se întâmplă zi de zi să se împiedice la antrenamente. Iarna este nevoit să se antreneze pe zăpadă sau pe aleea din pădurea Trivale întrucât aceea este singura care este curăţată iarna. Cu astfel de piste pentru atletism este de mirare cum sportivii piteşteni reuşesc să facă performanţă.

Profil
Născut
: 6 iunie 1991, Piteşti
Studii: Student în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea atletism
Palmares: medalii de aur, argint şi bronz la campionatele naţionale de juniori, şi medalia de bronz la campionatele naţionale, din august, la proba 400 m plat.
Familie: Are un frate mai mare, Bogdan

Ce-i place: Îmi place să joc fotbal cu prietenii, să mă plimb, să merg în excursii, la munte, să mă distrez, să cunosc oameni noi.

Ce nu-i place: Nu-mi place că nu am mult timp liber, nu-mi place să fiu minţit şi înşelat.

Întrebări şi răspunsuri:

Cât ai alergat cel mai mult?
A.C.
: Cea mai lungă cursă a fost de 14 kilometri, la antrenamente.Aş vrea să particip la maraton, ăsta e visul oricărui atlet, să termine de alergat cei 42 kilometri, cât are un maraton. 

Ce faci în timpul liber?
A.C.
: Îmi place să conduc, de curând am luat şi carnetul. Îmi place să merg la cumpărături. Nu prea mai am timp de altele. Avem zile şi cu două antenamente şi facultatea.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite