Piteşti: A bătut gongul la Teatrul Alexandru Davila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: A bătut gongul la Teatrul Alexandru Davila
Piteşti: A bătut gongul la Teatrul Alexandru Davila

Aseară, de la ora 18.00, la Teatrul Alexandru Davila s-a deschis stagiunea 2008-2009 cu  premiera  Dom Juan, de Moliere, în regia artistică a lui Bogdan Cioabă.

La premiera  piesei Dom Juan, de Moliere, sala  Teatrului Alexandru  Davila a  fost, aşa cu nu de multe ori se întâmplă, plină, poate şi pentru că organizatorii au reuşit sa-i convingă pe piteşteni că vor avea parte de o stagiune veselă, cu multe comedii. Cei care au ratat premiera, pot urmări piesa în această seară, tot de la ora 18.00. Secţia Dramă a Teatrului  Alexandru Davila mai  prezintă în această stagiune: O scrisoare pierdută de IL Caragiale în regia lui  Zoltan Schapira,  Skin Deep de Paul Meade în regia lui Dan Tudor, Jucătorul de baseball de Mircea  M. Ionescu în regia lui Matei Varodi, plus alte 9 piese celebre.  

 ,, Donel, suflet e ţigan”
 Secţia de estradă debutează în noua stagiune cu tragicomedia ,,Donel, suflet de ţigan", un spectacol despre viaţa şi tradiţiile etniei rrome. Piesa este semnată de Dan Ioan Panţoiu  iar regia de Matei Varodi.

 Dragoste poveste veche, Diabolik Show, Fuego şi invitaţii săi, Clasic şi Modern, Cutia cu vise şi  La Revistă nU E ... criză, sunt alte alte şase piese care-i vor bucura pe piteşteni anul acesta.

Doar cinci premiere  pe toată durata  stagiunii
Toată stagiunea 2009-2010 nu va avea decât cinci premiere faţă de 7 cîte au fost în precedenta. Din păcate bugetul nu permite mai multe. Acelaşi buget pune sub semnul întrebării şi participarea Teatrului Alexandru Davila la  festivalul de gen din Suedia.  Actorii teatrului piteştean vor ajunge totuşi, în noua stagiune,  în  Grecia şi Serbia.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite