Alexandra Radu, campioană la Raliul Femeii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Radu, campioană la Raliul Femeii
Alexandra Radu, campioană la Raliul Femeii

Tânăra este pasionată de maşini încă din copilărie şi conduce zi de zi. Piteşteanca are şi o colecţie de machete de motociclete şi visează ca într-o bună zi să poată conduce una în realitate.

Alexandra Radu mărturiseşte că a început să îndrăgească maşinile de pe la vârsta de 16-17 ani, când şi-a dat seama cum funcţionează. Atunci a condus prima dată. Prietenii săi erau cei care îi mai imprumutau maşina, pe drumuri lăturalnice, unde sub atenta lor îndrumare reuşea să parcurgă câteva sute de metri la volanul maşinii. Toţi prietenii ei, dar în special unchiul său erau pasionaţi de automobile, aşa că nu a fost greu să înveţe să conducă.

“Unchiul meu era pasionat de maşini, de raliuri. Mă lua cu el mereu la Cîmpulung când se organiza raliul şi îmi explica. Apoi la 18 ani mi-am luat permisul şi de doi ani de zile am un Matiz pe care îl conduc zi de zi”, povesteşte tânăra.

Tânăra nu se mulţumeşte doar să conducă maşina ei, ci împrumută adesea maşinile prietenilor sau chiar pe cea a iubitului ei, care au mai mulţi cai putere, adrenalină atingând astfel cote mari.

Iubeşte motocicletele

O altă pasiune a tinerei studente sunt motocicletele. Nu posedă una, dar a învăţat să stâpânească şi herghelia de sub capota unui astfel de bolid pe două roţi, tot cu ajutorul prietenilor. Până îşi va lua o motocicletă şi va obţine permisul categoria A pentru a putea ieşi cu ea pe drumurile publice, Alexandra se mulţumeşte să admire colecţia de machete pe care o are acasă.

“Am o colecţie de machete de motociclete, identice cu originalele. Am 12 bucăţi, de la diferite mărci: Kawasaki, Suzuki, Yamaha, BMW, Honda. Mi-au plăcut de mică. Obişnuiam să decupez poze din reviste, din ziare cu motociclete şi le lipseam într-un album. Până într-o zi când am primit cadou de ziua mea de la colegi o machetă mare, grea, din fier. De atunci am început să le colecţionez.”

Prietenul i-a împrumutat maşina la raliu

De curând, la începutul acestei luni, vitezomana piteşteancă a participat la Raliul Femeii unde s-a clasat pe primul loc la categoria peste 1800 de centimetri cubi. Tânăra a văzut anunţul într-o revistă şi s-a hotărât să participe. S-a înscris la sediul ACR, dar cum maşina ei avea probleme cu distribuţia, soluţia a venit din partea prietenului său care mereu a sprijinit-o în demersul ei de a-şi urma pasiunea. Acesta i-a împrumutat maşina lui, o Skoda Octavia, cu care Alexandra a şi câştigat concursul.

“La raliu am avut emoţii foarte mari. Mi-am dorit dintotdeauna să particip la o competiţie mai ales doar pentru femei ca să văd şi eu unde mă clasez printre ele. Iniţial am avut emoţii pentru că la primul tur am scos un timp foarte bun, dar la al doilea tur am vrut să forţez un pic şi am pierdut timp. Am fost foarte bucuroasă când am aflat că am câştigat. Prietenul meu m-a susţinut de pe margine şi s-a bucurat mai mult ca mine.”, spune zâmbind campioana.

Lucrează goblenuri
În afară de pasiunile “băieţeşti”, Alexandra îşi ocupă timpul liber şi lucrând goblenuri. De 6 ani din mâna sa au ieşit 8 astfel de mici tablouri care surpind îndeosebi animale, cusute cu aţă viu-colorată. “Am învăţat singură să lucrez goblen. Am văzut o femeie la un magazin care vindea goblenuri lucrate de ea şi mi-au plăcut foarte mult. M-am dus, mi-am cumpărat şi eu un model şi aţă şi când am ajuns acasă m-am apucat să cos la el.”, îşi aminteşte tânăra.

Profil
Născută:
18 septembrie 1988, Piteşti
Studii: Studentă în anul III la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Universitatea Piteşti
Familie: Necăsătorită, singură la părinţi

Ce-i place: Îmi plac la nebunie maşinile şi motocicletele, sportul în general, în special handbalul. Am practicat acest sport în liceu şi în generală şi am câştigat o mulţime de concursuri cu echipa. Mă uit adesea la filme de groază pentru că sunt palpitante şi nu mă plictisesc.

Ce nu-i place: Nu îmi place ipocrizia. Consider că o persoană, când are ceva de spus, trebuie să spună în faţă, nu să fie ipocrit, să te vorbească pe la spate. Sunt foarte pretenţioasă la mâncare. Nu-mi place mâncarea gătită, peştele, verdeţurile.

Întrebări şi răspunsuri:
Ce maşină ţi-ar plăcea să conduci?
A.R
. : “Dacă aş avea bani mi-ar plăcea să am un Subaru Impreza sau un Mitsubishi Lancer Evo 9, care sunt maşini puternice, de curse. Dar, în general, îmi place orice maşină care se conduce frumos şi uşor”.
Mai vrei să participi şi la alte raliuri în viitor?
A.R
.: “După performanţa obţinută la Raliul Femeii am prins încredere şi cred că dacă aş avea o maşină puternică, mi-ar plăcea să particip şi la alte competiţii, organizate în alte oraşe sau la nivel naţional.”





Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite