Piteşti: Alexandra Ghiorghie cea mai tânără creatoare de modă a judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A crescut printre haine şi în lumea modei, practice şi nici nu s-a gândit vreodată să aleagă un alt domeniu de activitate. “Nu ştiu să fac altecva mai bine!” spune Alexandra, căreia creaţia vestimentară îi este profesie şi marea pasiune

Tocmai a realizat prima colecţie de ţinute de zi şi de seară, 16 ieşiri în total. Este o colecţie care se poate purta cu uşurinţă. Este foarte mândă de ea pentru că reprezintă, practice debutuil ei ca şi creator de modă.


Deşi este foarte tânără, se pricepe şi la afaceri, ea împreună cu familia ei punând pe picioare în 1994 o afacere din domeniul industriei textile. Lucrează numai pentru export, cu material din export. “Împreună cu sora mea, “Claudia Angheloiu, şi cu mama, ne ocupăm de acesată firmă. Acum urmează să facem modele noi, create de noi, care se vor vinde în Italia şi Franţa”, spune Alexandra.


Iubeşte rochiile de seară
Când vine vorba de creaţiile preferate, Alexandra iubeşte să realizeze rochii de seară. Sunt creaţiile ei preferate, cele mai apropiate de suflet. “Caut să realizeze ceva original din detalii. Mi se par foarte importante, ele schimbă totul la o ţinută”, spune Alexandra. Creatorul ei preferat este Alexander Mcquin, care foloseşte voaluri şi ţesături la modul conceptual.


“Nu există piaţă de calitate!”

Despre piaţă vestimentară românească, Alexandra crede că nu oferă suficient pe partea de vestimentaţie de calitate şi pentru persoanele mature. “Din ce în ce mai bine. Lipseşte piaţa pentru domni şi doamne, nu doar la noi, ci şi afară. Creatorii români se concentrează prea mult pe tineret.”, spune Alexandra. 


Cum se îmbracă bărbaţii români

Şi băarbaţii din România încep să se îmbrace mai bine. Abia acum încep, dar nu au propriu-zis o educaţie a vestimentaţiei şi rolul principal pentru a-i „struni” revine doamnelor. „Bărbaţii romţni nu au o eduaţie a modei şi aici oamnele trebuie să-i trunească şi să-i educe. Faţă de bărbaţii străini, românii nu au atât de multă imaginaţie şi dorinţă de a-şi crea o imagine frumoasă, dar acum încep să-şi dezvolte aceste abilităţi”, spune Alexandra. Creatoarea admiră modul de a se îmbrăca al italienilor şi francezilor, dar şi pe cel al germanilor. „Nemţii sunt inventivi în a se îmbrăca. Au un stil neglijent, dar pe ansamblu dau bine. Bărbaţii francezi se îmbracă cel mai bine. Sunt mai burgezi. Italienii sunt eleganţi”, caracterizează creatorea felul de a se îmbrăca al europenilor.


Ca sursă de isnpiraţie pentru creaţiile ei, Alexandra foloseşte imagini, obiecte, sentimente, detalii în principiu. La Bucharest Fashion Week a prezentat o colecţie care pornea de la orhidee, de la senzaţie pe care o ai când priveşte această floare. 


Profil
Născută: 21 septembrie 1984, curtea de Argeş
Studii:
Colegiul Vlaicu Vodă, Curtea de Argeş, “Universitatea de Arte” – 2 ani. A continuat studiile în Milano, la Nava Academia Bel Arte, timp de 6 luni, după care a obţinut o bursă Erasmus la Paris, toate pe creaţie vestimentară.
Experienţă profesională:
Din 1994 a lucrat în domeniul modei. De un an colecţia proprie . Are un magazin în Craiova, numit“Giorgal”, şi un show-room în Curtea de Argeş
Stare civilă: Necăsătorită


Ce-i place:
Comunicarea, oamenii veseli care au ceva de spus. Oamenii profesionişti, cei care ştiu să-şi facă treaba responsabil.
Ce nu-i place:
Lipsa de ataşament a românilor faţă de propriile valori, de propria ţară. Nu recunoaştem nici părţile bune măcar, de cele rele nu se discută.


Întrebări şi răspunsuri

Cum v-aţi ales acest domeniu?
Am crescut în acest domeniu pentrucă avem o afacere de familie, Transpahom, o firmă de loan, adică lucrăm cu material din afară pentru ţări europene. Este şi influenţa mamei care a fost inginer în confecţiile de textile.
Sunteţi şi creatoare de modă. Din această postură, cum veţei monelele autohtone?
Cum sunt sunt modele românce?
Sunt talentate, frumoase, dar le lipseşte personalitatea. O haină devine urâtă dacă nu ştii s-o porţi. Este valabil atât pentru fete cât şi pentru băieţi.




Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite