Piteşti: Albert Radu informaticianul artist, pasionat de parkour

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Albert a descoperit singur tainele informaticii şi s-a îndrăgostit de calculatoare de la zece ani. Scrie poezii, desenează şi face parkour ori de câte ori are ocazia.

Albert a învăţat multe despre calculatoare mergând prin sălile de internet din Piteşti, ca mulţi alţi puşti de vârsta lui. Neavând nici 10 ani pe atunci, a luat totul ca pe o distracţie la început, iar recordul personal de timp petrecut într-o sală de internet este de aproape trei zile.


În timp, această distracţie a început să-l preocupe tot mai mult şi a încercat să aprofundeze informatica. Acum acest domeniu a devenit o pasiune pe care îşi doreşte să o transforme într-o carieră.


Primul calculator i l-au cumpărat părinţii pe când avea vreo zece ani, în încercarea de a-i susţine pasiunea. La acea vreme, modelul luat era chiar un calculator bun. „În anul 2000 mi-au luat părinţii primul calculator. Nu prea ştiam mare lucru în materie de informatică pe atunci. Adică tot ce ştiam era să-l deschid şi să-l închid. Ţin minte că era un HP cu procesor de 1.200 Mhz şi memorie RAM de 128“, spune Albert amuzându-se.


Desenele sale, expuse în holul colegiului
Tânărul informatician are şi o fire de artist, fiind pasionat de literatură şi de desen. De vreo doi ani scrie poezii, dar nu vrea să le facă publice deocamdată, dar desenele realizate de el sunt expuse în holul Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima“, unde învaţă.

 „Nu am o temă preferată, dar cred că cel mai mult îmi place să desenez peisaje şi să fac portrete naturii. În desenele mele asociez de multe de ori obiecte care în aparenţă nu au nicio legătură. Într-o lucrare am pus alături un pahar şi o priză“, spune elevul, care menţionează că nu are niciun pictor drept model.


Practică parkour
Pe lângă informatică, pictură şi literatură, Albert practică un sport puţin mai noncomformist şi mai puţin cunoscut: parkour. Acest sport, care presupune sărirea pe diverse clădiri în timp ce aleargă, presupune abilităţi atletice deosebite şi un risc crescut. Albert o ştie foarte bine, pentru că de nenumărate ori s-a accidentat în timpul antrenamentelor. Acest lucru însă nu l-a oprit şi este dispus să plătească orice preţ pentru pasiunea sa. „Numai piciorul dreptul mi l-am rupt de trei ori“, spune Albert zâmbind.


Recunoaşte că este dependent de adrenalină şi că, de multe ori, face lucruri nebuneşti şi cu bicilceta. „O dată mi-am dat drumul la Vidraru, pe bicicletă, fără frâne, pe un drum abrupt. Am scăpat totuşi cu bine“, povesteşte Albert.

Profil:
Data şi locul naşterii: 26 februarie 1990, Curtea de Argeş
Studii: Elev în clasa a XIII-a la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima“ din Piteşti
Experienţă: A lucrat şase luni la reţele de internet


Ce-i place:
Muzica rock, acadelele, informatica, literatura pictura şi adrenalina. Îi mai place şi să citească. Iubeşte informatica şi vrea să urmeze o carieră în acest domeniu.

Ce nu-i place:
Nu suportă să fie minţit şi nu-i place cum arată societatea românească în campanie electorală. Nu se prea înţelege nici cu matematica. Nu-i place politica şi spune că se va ţine departe de ea toată viaţa.

Intrebari
Ce facultate vrei să urmezi după terminarea liceului?
Cel mai probabil voi da la Facultatea de Informatică. Este pasiunea mea şi cred că mă pricep destul de bine. Am învăţat multe singur şi mi-aş dori o carieră în preajma calculatoarelor.
Cum se împacă arta cu informatica la tine?
Se împacă foarte bine. Îmi place arta la fel de mult cum îmi place informatica.  Iubesc literatura şi îmi place şi să desenez. Am început să desenez prin calasa a doua.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite