Ajutoarele pentru sinistrații din județele Vrancea și Buzău au plecat spre destinație

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele au fost încărcate în TIR-uri și trimise snistraților
Alimentele au fost încărcate în TIR-uri și trimise snistraților

În cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii județeni au luat hotărârea de a veni în sprijinul locuitorilor județelor Vrancea și Buzău, zone greu afectate de căderile masive de zăpadă. Din fondul de rezervă al Consiliului Județean Argeș au fost alocați câte 200.000 de lei pentru fiecare județ.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, ”necesitățile sunt mult mai mari, Consiliul Județean Argeș primind adrese de la patru județe afectate de ninsori, însă cele mai grave situații sunt în județele Buzău și Vrancea. Întrucât Legea 273 permite această măsură, în situații deosebite se pot sprijini autoritățile locale între ele, din rezerva de 5%, pentru calamități”.

Trei camioane cu alimente au fost adunate la nivelul județului, acestea luând astăzi drumul către Vrancea și Buzău, acolo unde vor fi repartizate persoanelor care au nevoie de ele. Au fost adunate aproximativ 25 tone de produse alimentare constând în  lapte, pâine, ulei, zahăr, mălai, făină, conserve, dulciuri și alte alimente, care au fost strânse cu ajutorul Crucii Roșii, a sindicatului de la Uzina Dacia și al diverselor societăți comerciale.

Salariații de la Dacia au donat 8000 de conserve și 9.300 de litri de lapte pasteurizat, în timp ce jandarmii au cumpărat din banii lor alimente pentru sinistrați. Aceştia au achiziţionat 360 de pachete cu alimente care au pornit spre trei localităţi judeţul Buzău, respectiv localităţile Pogoanele, Roşeaţa şi Robescu. Două autospeciale pline cu ajutoare de la jandarmii argeșeni, de la Spitalul Penitenciar Colibaşi, Primăria Mioveni şi catedrala Mioveni au pornit spre Buzău, fiind însoțite de 19 jandarmi.

“Bunurile şi hrana sunt achiziţionate din fonduri proprii ale angajaţilor IJJ Argeş, şi vom duce şi bunuri strânse de către Catedrala Mioveni, Primăria Mioveni şi Spitalul Penitenciar Colibaşi”, a spus lct. Liviu Sîia, purtător de cuvânt al IJJ Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite