Ajun de coșmar pentru trei familii din Pitești. Un incendiu le-a mistuit casele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a mistuit două case chiar în Ajunul Crăciunului
Incendiul a mistuit două case chiar în Ajunul Crăciunului

Cele trei familii s-au trezit în miez de noapte, în mijlocul flăcărilor și cu greu au reușit să iasă din case și să sune la 112. Șase autospeciale de pompieri au sosit la fața locului și s-au luptat cu focul mai bine de o oră, hidranții din zonă fiind astupați cu asfalt, în urma reabilitării străzilor.

O vâlvătaie puternică a trezit trei familii din Pitești în noaptea de Ajun. Un incendiu a cuprins trei case și două grajduri, fiind nevoie de intervenția a șase autospeciale de pompieri pentru a împiedica flăcările să se extindă și la locuințele din apropiere.

“Eram în casă, în pat. Am văzut la geam că e vâlvătaie”, spunea disperată o femeie, în timp ce proprietara unei case îi implora pe pompieri să-i stingă locuința care ardea.

“Eram în baie când m-a strigat soția. Eram disperat, n-am știut ce să mai fac. Singurul noroc a fost că a bătut vântul invers. A fost singura salvare a mea”, spunea un alt locatar dintr-una din casele care au ars.

Intervenția pompierilor a fost cu atât mai dificilă cu cât toți hidranții din zonă au fost acoperiți cu asfalt atunci când străzile au fost reabilitate.

“Foarte dificilă intervenția, cel mai greu greu să stingem fânul care era într-o anexă. Altă problemă a fost lipsa hidranților din zonă și cei care au fost au avut presiune foarte mică”, a declarat lt. col Marius Baicu, de la ISU Argeș.

Primarul Piteștiului, venit la fața locului pentru a vedea ce se întâmplă a fost luat la rost de locuitorii din zonă pentru lipsa hidranților.

Trei oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incendiului. “La fața locului am găsit o persoană intoxicată cu fum, transportată la Spitalul Județean cu o ambulanță SMURD și două persoane asistate pe loc cu atac de panică”, ne-a spus dr. Sidonia Rădulescu, de la Serviciul de Ambulanță Argeș.

Din primele cercetări, se pare că incendiul ar fi pornit de la o instalație electric suprasolicitată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite