Piteşti: Agricultorii au venit cu tractoarele la Piteşti să protesteze (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agricultorii argeşeni au venit cu tractoarele la Piteşti pentru a picheta Prefectura, din cauză că le-au fost eliminate subvenţiile

Aproape 200 de agricultori din judeţ au venit să protesteze în centrul Piteştiului, nemulţumiţi că Guvernul le-a eliminat din subvenţii.

Oamenii, care fac parte din Sindicatul Producătorilor Agricoli Argeş, afiliat Agrostar, au pornit la ora 11.00 din zona Bowling, într-un miting către Prefectura Argeş, unde au avut programată o pichetare.

VEZI AICI GALERIA FOTO DE LA PROTESTUL AGRICULTORILOR!

Pe tot traseul, oamenii au fost însoţiţi de patru tractoare şi au scandat „Jos Guvernul!”.

Ca să se facă şi mai tare auziţi, agricultorii au suflat în fluiere şi vuvuzele.

Un echipaj al Jandarmeriei şi două de Poliţie au însoţit mulţimea de protestatari.

Pe pancarte, oamenii au scris mai multe mesaje în care au atras atenţia asupra stării agriculturii româneşti: „Satul românesc, sărăcie fără speranţă”, „S.O.S satul românesc”, „Agricultura  salvează România”.

Circulaţie îngreunată
Cât timp a durat marşul, circulaţia pe centura Piteştiului, dar şi în zona Rectorat-Prefectură s-a desfăşurat, timp de aproximativ 20 de minute, cu dificultate, fiind necesară intervenţia mai multor echipaje ale Poliţiei Rutiere pentru fluidizarea traficului.

Ajunşi în faţa Instituţiei Prefectului, oamenii au continuat să-şi strige nemulţumirile.

„Ni s-au promis subvenţii şi ni s-au dat taxe şi impozite. Să cadă Guvernul, că prea ne-a măcelărit şi şi-a bătut joc de agricultori”, a spus un agricultor.

„Am venit cu tractoarele ca să atragem atenţia asupra stării agriculturii noastre.  Vrem subvenţii, vrem să îmbunătăţim agricultura noastră, nu să importăm de la alţii. De ce să nu-i ajutăm pe români să se dezvolte?” a spus Marius Avram, vicepreşedinte al Agrostar Argeş.

Pichetarea Instituţiei Prefectului se va încheia la ora 13.00. Calendarul protestelor agricultorilor argeşeni mai include, în perioada următoare, încă un miting, de data aceasta în capitală.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite