Piteşti: Prime între 100 şi 1000 de lei. Află cine îşi "premiază" angajaţii de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii uzinei Dacia vor avea o primă de 600 de lei
Angajaţii uzinei Dacia vor avea o primă de 600 de lei

Firmele mari din Piteşti respectă tradiţia şi le oferă angajaţilor prime de sărbători. Valoarea acestora oscilează între 100 şi chiar 1000 de lei. „Adevărul de Seară” a aflat care dintre patroni sunt mai cu dare de mână şi cum îşi răsplătesc angajaţii înainte de Crăciun.

„De Crăciun, fii mai bun!”, îndeamnă un cântec în preajma sărbătorilor. Unii dintre patronii argeşeni s-au conformat şi au încercat să le facă angajaţilor Crăciunul mai bogat, aşa că le dăruiesc prime după buget şi, bineînţeles,  ţinând cont de criza pe care o traversează mediul economic argeşean.

La Dacia, primă de 600 de lei

Angajaţii Uzinei Dacia se pot declara şi în acest an printre cei mai fericiţi din judeţ. Ei vor avea o primă de 600 de lei, bani neţi, pe care îi vor primi înainte de a pleca în minivacanţa de Crăciun, programată între 24 decembrie şi 3 ianuarie 2011.

„Toţi angajaţii iau o primă de 600 de lei, din partea conducerii, care va fi acordată săptămâna viitoare. Înafară de aceşti bani, cu toţii vor mai lua şi din partea sindicatului  un pachet cu dulciuri, pentru copiii lor”, spune Ion Iordache, vicelider al Sindicatului Dacia.

O altă firmă la care se aşteaptă o primă „babană” este chiar Ana Imep. Deşi, la începutul lunii noiembrie, toţi lucrătorii de aici s-au aflat în grevă generală timp de o săptămână, nemulţumiţi că patronul George Copos nu le măreşte salariile, oamenii au acum aşteptări mari de la acţionarul majoritar.

„Anul trecut am primit primă de Crăciun de 800 de lei şi încă 200 de lei am primit în acest an. Aşa că şi de sărbătorile acestea ne aşteptăm la o primă de 1000 de lei, pentru că la noi prima se calculează în funcţie de profit şi productivitate, iar în acest an societatea a mers chiar bine”, spune Ion Rădoi, vicelider al sindicatului fabricii de motoare electrice.

 Lisa, prime de 150 de lei
Şi la firma de cablaje Lisa Draxlmaier se vor acorda prime de Crăciun. Toţi angajaţii se vor bucura că, pe lângă salariu, li se vor umfla buzunarele cu încă 150 de lei, atât cât este valoarea primei stipulate în contractul colectiv de muncă. Pe lângă aceşti bani, nu foarte numeroşi, cei care sunt membri de sindicat vor primi o pungă plină cu dulciuri, cafea, suc şi o şampanie, tocmai potrivite pentru a petrece alături de cei dragi.

La Rafinăria Arpechim, primele vor veni tot din două părţi.

„Sindicatul nostru aniversează 20 de ani de la înfiinţare şi ne-am hotărât să acordăm prime de Crăciun, încă nu am stabilit valoarea acestora, dar nu vor fi mai mici de 250 de lei, asta e sigur”, spune Ionel Popescu, liderul sindicatului „Rafinorul”. În plus, tot de Crăciun, muncitorii care au copii vor primi câte 220 de lei din partea conducerii societăţii, pentru fiecare minor aflat în întreţinere.

Conducerea societăţii Alprom, care trece prin grave probleme financiare, din cauză că industria lemnului a fost printre cele mai afectate de criză, încă nu s-a hotărât dacă să le facă o bucurie angajaţilor în preajma sărbătorilor. Dacă anul trecut, cei peste 700 de muncitori au primit 100 de lei, în acest an apele sunt mai tulburi.

„Suntem în negocieri, trecem printr-o situaţie financiară dificilă, încă n-am reuşit să echilibrăm veniturile cu cheltuielile. Sperăm să luăm primă, vom face tot posibilul ca măcar 100 de lei să ia fiecare angajat. Va fi şi aşa destul de greu”, spune Nicolae Corban, liderul sindicatului Alprom. La Francesca Industries, producătorul de îmbrăcăminte, s-a stabilit că se vor acorda prime în ajunul Crăciunului, dar încă nu se ştie valoarea acestora.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite