Afiş care a revoluţionat în 1989 printr-un nud, expus la Teatrul "Davila"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afişe de spectacol din perioada 1973-2000 sunt expuse în foaierul Teatrului "Al. Davila" din Piteşti. Expoziţia conţine 27 de postere care amintesc de spectacolele de odinioară ale instituţiei de cultură.

Astăzi a fost deschisă expoziţia de afişe care aparţin Teatrului "Al. Davila". 27 de postere îşi aşteaptă vizitatorii în foaierul instituţiei de cultură, cel mai vechi datând din stagiunea 1973-1974, iar cel mai nou fiind din anul 2000.

"Am vrut să scoatem la lumină această perioadă de 30 de ani. Unii au văzut piesele promovate de afişe, şi-şi vor aminti cu drag de actori, iar alţii nu le-au văzut niciodată şi este bine să le cunoască", a spus Sevastian Tudor, directorul Teatrului "Al. Davila" din Piteşti.

Printre afişele spectacolelor: "Papa se lustruieşte", "Gaiţele", "Mielul turbat", Pânda" şi "Stele pe cerul dimineţii", se găseşte şi unul revoluţionar pentru vremea respectivă. Posterul pentru "Cameristele" înfăţişează un nud, care în 1988-1989 a stârnit mare vâlvă.

"Afişul piesei Cameristele a fost apreciat de unii şi blamat de alţii. Ştiţi cum sunt oamenii. Eu mă ocup de afişe din anul 1991. Fiecare afiş trebuie să reprezinte subiectul şi conţinutul, dar în acelaşi timp să fie şi atrăgător pentru spectatori", ne-a spus Cătălin Ilina, referent al Teatrului Davila.
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite