Adriana Matei, fata cu ochi frumoşi din spatele cagulei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andriana Matei se antrenează cot la cot cu bărbaţii
Andriana Matei se antrenează cot la cot cu bărbaţii

Tânăra lucrează de patru ani la grupa antiteroristă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Argeş şi participă la cele mai dificile misiuni, cot la cot cu bărbaţii


Adriana Matei participă la intervenţiile mascaţilor de la jandarmi, cot la cot cu bărbaţii. Nu se dă în lături când vine vorba de meciurile de fotbal care se lasă cu bătăi între suporteri, scandaluri în clanurile de rromi sau descinderi în toiul nopţii în locuinţele infractorilor. Stilul de viaţă pe care tânăra argeşeancă l-a adoptat este unul alert.


Adriana provine dintr-o familie de cadre didactice şi şi-a dorit să îmbrăţişeze altă carieră decât cea a părinţilor săi. Iniţial a vrut să se înscrie la Academia “Alexandru Ioan Cuza”, la Facultatea de Jandarmerie, împreună cu o colegă, însă nu existau posturi pentru fete, aşa că şi-a încercat norocul la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi de la Drăgăşani. Deşi concurenţa era acerbă, tânăra a fost admisă, spre surprinderea părinţilor, care nu prea au fost de acord ca fiica lor să practice această meserie.


“Mama mi-a zis: <<Aoleu, Adriana, ce cauţi tu acolo, mamă?Asta nu e meserie de tine, e meserie de bărbaţi. Eu sunt profesoară, taică-to învăţător, ne e bine. De ce nu vrei tu să te faci învăţătoare?>> Iar tata mi-a spus: <<Sunt 8 pe un loc, hai acasă, că n-ai şanse. Acolo e pe pile şi noi suntem oameni simpli.>>, îşi aminteşte tânăra care nu s-a lăsat înduplecată de părinţi.


Practică arte marţiale

Tânăra practică şi artele marţiale, mai exact judo şi ai-kido, tehnicile de auto-apărare şi de imobilizare fiind necesare în meseria sa de zi cu zi. Cu toate acestea Adriana spune că preferă să comunice cu oamenii decât să recurgă la forţă.


“La meciuri se mai întâmplă să mai fie nevoie să imobilizez câte un suporter, dar am darul de a vorbi frumos şi reuşesc să-i calmez.Mult mai repede cedează aşa.Mai dificil este la descinderile la domicilii, noaptea, pentru că niciodată nu ştii ce te aşteaptă dincolo de uşă. Poate să fie cineva care să-ţi pună pistolul la tâmplă.”, povesteşte tânăra de la mascaţi.


Din spatele cagulei cel mai adesea o dau de gol ochii frumoşi de care se minunează până şi infractorii, însă Adriana nu se lasă impresionată de complimentele lor.


Profil
Născută:
25 martie 1985, Piteşti
Studii: Liceul Pedagogic Câmpulung, Şcoala de subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica”, Drăgăşani, Facultatea de Drept
Experienţă: De patru ani este plutonier la Grupa Antiteroristă din cadrul Detaşamentului Mobil al Inspectoratului de Jandarmi Argeş.
Familie: Necăsătorită


Ce-i place: Îmi place să citesc, în special romane de dragoste. M-am apucat să recitesc cărţile lui Jules Verne şi acum le înţeleg altfel. Îmi plac filmele, sportul,mai ales baschetul, şi îmi place să gătesc.
Ce nu-i place: Nu-mi plac prostia şi minciunile, oamenii care vorbesc mult şi nu fac nimic.
Întrebări şi răspunsuri:
Ti s-a întâmplat vreodată să fii la coafor şi să pleci la o intervenţie?
A.M.
: Până acum nu, dar la coafor când mă duc întotdeauna sper să nu se întâmple să mă sune să plec cu bigudiurile în cap.Probabil o să se întâmple vreodată. S-a întâmplat însă să mă spăl pe cap acasă şi să plec cu părul ud la serviciu.


Cât de repede te îmbraci?
A.M.:
În şcoala militară trebuia să ne îmbrăcăm cât timp arde un chibrit, mai puţin de un minut, aşa că mă îmbrac repede. Când plec la intervenţii care nu sunt anunţate, când se primesc alarme nu mă machiez pentru că se poate să port cagula şi 12 ore şi e deranjant pentru că tenul se irită.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite