Adrian Tache, vânător, pescar, columbofil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Nea' Tache îl cunoaşte multă lume, mai ales dintre cei care au de-a face cu vânătoarea sau sunt pasionaţi de pescuit ori columbofilie. Este unul dintre cei mai pricepuţi vânători, pescari şi columbofili argeşeni, iar aceasta nu este o poveste pescărească. Contrar „legendelor'" despre exagerările pescarilor şi vânătorilor, lui Nea tache nu-i place să se laude deşi ar avea cu ce.

A obţinut mai multe medalii de aur la expoziuţii mondiale şi europene de vânătoare, are trofee la pescuit şi mai creşte şi vreo 200 de voiajori pentru competiţii.

Aur mondial la căprior

Adrian Tache deţine şi primul magazin de arme din Piteşti, Kem kem, cei care nmai au nevoie de câte ceva în domeniu mergând la el, pentru are scule bune şi se şi pricepe să dea un sfat competent. Se pricepe pentru că a pus arma în mână imediat ce a terminat cu majoratul, iar acum mai bine de 30 de ani a impresionat o lume întreagă, vânând pe proprietatea Broşteni un căprior care i-a adus medalia de aur. „Eu nu vânez pentru a prinde aşa cum nu se pleacă la pescuit neapărat pentru aface nu ştiu ce capturi, cine e pasionat iese la vânătoare sau la pescuit din plăcerea sportului.", spune Adrian Tache. Trofeele şi le ţine acasă, având mai multe medalii de aur la expoziţii mondiale şi europene.

„Când vânezi nu e bine să laşi un animal rănit, când tragi în direcţia lui, cel mai bine este să tragi şi să-l dobori.", spune vânătorul, care are un deosebit respect pentru natură şi pentru animale. „Vânatul e un sport, trebuie să cunoşti bine regulile şi legislaţia şi să le respecţi", adaugă acesta. 

Ştiuca de legendă

Cu câţiva ani în urmă neaTache a prins pe la noi prin Argeş o ştiucă de toată frumuseţea. I-a luat capul şi l-a transformat în trofeu, împăiat şi espus la magazin. „Cred că avea vreo 7 kilograme li cam 60 de centimetri lungime.", spune omul arătându-ne trofeul.  „Oamneii trebuie să ştie că deşi arată înfiorător, ştiuca nu e periculoasă decât dacă îi bagi mâna în gură. E periculoasă doar pentru peşti", explică Nea Tache arătându-ne capul de ştiucă cu gura deschisă şi cu dinţii înfiorători ca la expoziţie.

Are 200 de voiajori

Adrian Tache nu este doar pescar şi vânător de-o viaţă, ci şi un pasionat columbofil. Are o gospodărie plină de porumbei de care se ocupă cât de mult poate şi îi pregăteşte pentru competiţii. „Am 200 de voiajori la Bradu de de Sus şi activez ca şi columbofil la Clubul Atletic Bradu", spune omul. Are ceva premii naţionale şi cu porumbeii şi se pregăteşte pentru mai multe concursuri pe care zburătoarele lui să le câştige. „Pentru a avea rezultate cu voiajorii în competiţii, trebuie să-i creşti în acelaşi loc, în aceiaşi gospodărie", spune columbofilul.

Născut: 11 februarie 1947, Titu, judeţul Dâmboviţa

Studii: Academia Ştefan Gheorghiu, studii social politice şi economice

Experienţă: Vicepreşedinte al Asociaţiei de Vănătoare Argeş pe partea de pescuit, timp de mai bine de 20 de ani

Stare civilă: Căsătorit, un băiat

Ce-i place:

Vânătoare, pescuitul, să am grijă de grădină. Ador natura, ieşirile, excursiile. iubesc grădinăritul şi porumbeii.

Ce nu-i place:

Dezorbinea, beţivii, scandalagii, nu-mi plac oamenii neglijenţi care aruncă mizerii peste tot.

Cine v-a „infestat" cu boala vânătorii şi a pescuitului?

„Unchii mei care mă luau cu ei la vânătoare de când aveam doar câţiva aniţori sunt cei care mi-au insuflat această pasiune. La început mă luau la plimbare, apoi eram bătăuş, iar la 18 am fost la prima vânătoare cu arma mea.

Ce aţi vânat prima dată?

Ţin minte că am ieşt la vânătoare de fazani şi iepuri şi am făcut performanţe mai bune decât mulţi vânători experimentaţi. La 18 ani ţştiam deja cam tot ce trebuia să ştiu, numi că pânăă atunci nu avusesem dreptul să îmi cumpăr propria armă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite